De gemeente Waddinxveen heeft een woning aan de Justus van Effenlaan voor een periode van drie maanden gesloten. De politie doorzocht de woning in mei 2022. Hierbij is er een professionele hennepkwekerij in de woning is aangetroffen en ontmanteld. Deze vondst vormt een ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid. Daarom is besloten het pand tijdelijk te sluiten.

Drugspand gesloten

Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woning als drugspand. De ramen en deuren zijn afgesloten, de sloten zijn vervangen en de panden zijn verzegeld. Het is verboden om de woning te betreden en het verbreken van de zegel is strafbaar.

Tijd tussen inval en sluiten

De politie heeft in mei 2022 de woning doorzocht. Tussen de inval en de sluiting van een woning zit soms een langere periode. In een enkel geval kan het zijn dat er verder onderzoek moet worden gedaan. Daarnaast kon de eigenaar/gebruiker van een pand nog in bezwaar en beroep gaan tegen de sluiting.

Crimineel gedrag zeer onwenselijk

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel van hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen. Naast het feit dat er zeer veel geld mee verdiend wordt en deze opbrengsten vaak gebruikt worden om wit te wassen zodat illegaal geld wordt omgezet naar legaal geld, kan het ook voor onveilige situaties in de woonomgeving zorgen.

Meld drugsoverlast

De gemeente Waddinxveen treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit. De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van inwoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.  Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of de website www.meldmisdaadanoniem.nl(externe link).