De winnaars voor de Cultuur- en Aanmoedigingsprijs 2020 zijn bekend. Burgemeester Nieuwenhuis reikte zaterdagmiddag 12 september de prijzen uit. Deze winnaars gingen tijdens het evenement ‘WadCultureel’ naar huis met een kunstwerk en een geldbedrag.

Fotograaf Ton Bennemeer heeft de Cultuurprijs 2020 gewonnen. De aanmoedigingsprijs ging naar Stijn Donders van Raiko Records. 

In totaal zijn 16 aanmeldingen binnengekomen, waarvan uiteindelijk vier kandidaten waren genomineerd voor de Cultuurprijs. Voor de aanmoedigingsprijs ware twee kandidaten genomineerd. De jury is bijeengekomen en heeft de winnaars gekozen. 

Ton Bennemeer

Ton Bennemeer, zijn passie is fotografie en dat blijkt uit de manier waarop hij in tijden van crisis nog net zo gedreven met zijn camera op pad gaat als altijd. Veel Waddinxveense gezinnen, die door de Corona-maatregelen noodgedwongen thuis zaten, werden door Ton op luchtige wijze gefotografeerd. De foto nam hij bij hun voordeur en publiceerde hij met een persoonlijk verhaal met een positieve noot. De fotoserie is een herinnering aan een buitengewone tijd. Ook is het voor veel Waddinxveners, die wellicht in hetzelfde schuitje hebben gezeten, een hart onder de riem.
 

Stijn Donders

Stijn Donders geeft les in het mooie vak van muziekproductie. Daarnaast produceert hij muziek en helpt beginnende en gevorderde muzikanten en bands verder. Vol passie en kennis heeft hij zijn opnamestudio Raiko achterin de Popschool aan de Passage tot een plaats gemaakt voor jong talent. Stijn heeft samen met Erik Kooijman de eerste editie van Sleutelpop in de Passage georganiseerd. Een geslaagd muziekfestival voor aanstormend talent.

Bekijk de filmpjes die de genomineerden hebben ingezonden.