Op 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Veel inwoners hebben gehoor gegeven aan onze oproep om positieve vrouwen aan te melden die lef hebben getoond het afgelopen jaar. De wethouders Brigitte Leferink en Kirsten Schippers zetten deze week 30 Waddinxveense vrouwen in het zonnetje met een mooi boeket bloemen. Vrouwen die niet in problemen denken maar in kansen, uitdagingen en mogelijkheden.

De wethouders waarderen de inzet van deze vrouwen enorm “Geweldig dat deze vrouwen zoveel lef en positiviteit hebben laten zien. Ze hebben een positieve draai aan de coronatijd gegeven. Ze zijn uitdagingen aangegaan en hebben kansen gepakt. Het zijn vrouwen die invloed hebben getoond met impact.” 

(Niet van alle vrouwen is een foto gemaakt)

Vrouwen genomineerd voor Internationale Vrouwendag 2021

NaamNominatie lef en positiviteit
Linsie HierckPowervrouw, tomeloze inzet, enorm doorzettingsvermogen om De Unie te doen herstellen en te behouden voor Waddinxveen.
Annette van ZoelenZe denkt in kansen en mogelijkheden. Ze heeft haar verantwoordelijkheid genomen om haar leerlingen van de Theo Thijssenschool passend onderwijs te kunnen laten volgen, thuis of op school.
Diana de RooijHet gezicht van Paddles, dat in coronatijd met nieuwe ideeën kwam.
Boukeline BacZij treedt op als zangeres in de kerkdiensten om inhoud te geven met de Lofzang. Daarnaast is ze manager van een modewinkel die in coronatijd haar klanten op creatieve wijze van dienst is geweest.
Jolanda ZwijnenburgEen vrouw die midden in het leven staat, actief in eigen bedrijf. Ze heeft in deze tijd veel inzet gedaan om de jeugd te kunnen laten sporten (Bouncers Basketbal). En ze heeft ook oog voor de mensen om haar heen.
Loraine van EsseveldHeeft facebookgroep 'Kei tof Waddinxveen' aangemaakt. Zwerfkeitjes zijn door mensen beschilderd en als verrassing ergens neergelegd, om iemand op te vrolijken. Je kunt het keitje houden of ergens anders neerleggen voor een volgende vinder.
Wil WijnbeekSteun en toeverlaat voor zieke dochter met eigen bedrijf, gezelschapsdame voor mensen die de deur niet uit kunnen.
Rona BoezelijnZij zet dagelijks haar creativiteit in om de wereld een stukje mooier te maken. Met creativiteit kunnen we anderen helpen, ondersteunen en op een nieuwe innovatieve manier bijdragen aan de samenleving. Is in deze tijd haar eigen bedrijf gestart naast haar studie.
José VersluisHeeft in deze tijd een soepactie en pannenkoekenactie opgezet en dit is op zo'n 300 adressen bezorgd.
Marian van der ZwanHeeft in deze tijd een soepactie en pannenkoekenactie opgezet en dit is op zo'n 300 adressen bezorgd.
Willy KlompHaar doorzettingsvermogen en inzet hebben ervoor gezorgd dat de lokale omroep altijd is blijven draaien in deze coronatijd.
Sylvia VersluisZij heeft voor ouderen het online bridgen mogelijk gemaakt. Op deze wijze konden ouderen hun hobby blijven uitvoeren en contact met elkaar houden.
Margo VreeburgIs betrokken, krachtig en komt op voor de vele vrijwilligers in Waddinxveen. Ook nu wordt er nog veel ontwikkeld en gedaan.
Monique BaasHet bloemenvrouwtje van Waddinxveen. Her en der treft u een mooie bloem aan met een lieve tekst.
Odette de BoerZij denkt in oplossingen en is niet bang haar nek uit te steken voor stichting Cultuurhuys De Kroon. Daarnaast neemt ze de zorg op zich van een naast familid.
Gerda Lips-v.LeeuwenHaar tomeleze inzet voor haar familieleden die veel aandacht en hulp nodig hebben is enorm. Daarnaast maakt ze nog tijd vrij voor haar vrijwilligerswerk.
Marion Buuts-MulderEen vrouw met 'guts'. Is niet bij de pakken gaan neerzitten. Haar modewinkel heeft in coronatijd de klanten op creatieve wijze voorzien van 'kledingtassen'. En ze is de uitdaging aangegaan om te investeren in een groter pand.
Megan NautaEen vrouw met lef en passie. Haar baan opgezegd en is in deze moeilijke tijd haar eigen bedrijf  'Voor altijd en Eeuwig' gestart en is groeiende. Haar naamsbekendheid is binnen en buiten Waddinxveen al gemaakt. 
Susanne vd BruleIs één van die zorgmedewerkers die altijd heeft klaarstaan in de zware tijden van covid-19 zonder te klagen.
Vrouwelijke raads- en commissieledenInzet voor de gemeenschap van Waddinxveen.