Op donderdag 10 september zijn wethouder Atzema, wethouder Schippers en wethouder Van der Wal afgetreden. Wethouder Kraaijestein diende dinsdag 8 september al zijn ontslag in, dat conform de Gemeentewet over een maand ingaat. Volgens diezelfde Gemeentewet treedt burgemeester Nieuwenhuis vanaf nu in de plaats van het college totdat er nieuwe wethouders benoemd zijn.

Burgemeester Nieuwenhuis: "Gisteravond hebben na een langdurig debat de drie wethouders per direct ontslag genomen. Dat is een moeilijke en ingrijpende beslissing waar ik met respect kennis van heb genomen. De afgelopen periode hebben de wethouders zich van harte ingezet voor onze gemeente. Daarvoor wil ik hen hartelijk bedanken."

Verder ziet burgemeester Nieuwenhuis dat het aftreden van de wethouders invloed heeft op de Waddinxveense samenleving. “De ontstane situatie raakt ons allemaal. Sommige dossiers kunnen nu vertraging oplopen, andere komen wellicht stil te liggen. Dat is onwenselijk. Het is daarom in het belang van Waddinxveen dat er een nieuw college komt. Daarvoor is de gemeenteraad nu aan zet. Met als gezamenlijk doel dat we bouwen aan onze mooie gemeente. Waddinxveen verdient dat.”