Wethouder Gezina Atzema (gemeente Waddinxveen) opent op 16 mei de derde Waterstofchallenge. Deze Challenge vertrekt dit jaar in Waddinxveen en vanuit Brussel. In Waddinxveen vertrekken de auto’s vanaf Van der Lindengroep. Om 14.00 uur is de start voor de 24 uur durende rit met Waterstofauto’s door Europa.

Op 16 mei vertrekken de equipes om 14:00 uur voor een 24 uur durende rit met waterstofauto’s 24 uur door Europa. Wethouder Gezina Atzema zal de officiële start doen. Dit jaar vindt de start voor de 2e keer plaats bij de Van der Linden Groep in Waddinxveen. Nieuw is dat er een 2e startplek is in Brussel.

Wat is de Waterstofchallenge?

Deelnemers rijden in 24 uur hun eigen route door Europa. Ze kunnen punten verdienen door kilometers te maken, vulpunten te bezoeken, landen aan te doen en door naar specifieke locaties te reizen. Ook worden er punten toegekend voor de beste foto, de beste vlog en de beste blog. Ze starten vanuit Waddinxveen bij Van der Linden Groep, of in Brussel bij Hydrogen Europe. Publiek kan via de website de deelnemers én het klassement online volgen.

De Van der Linden Groep investeert al sinds 2016 in waterstofelektrisch rijden, door hun werkplaats geschikt te maken en hun medewerkers op te leiden. Ze behoren tot een selecte groep dealers die waterstofauto's kunnen leveren. Arjan de Putter: ‘Er is een groeiende aandacht voor elektrisch rijden in Nederland. En dat is heel mooi. In maart waren al 10% van de nieuw verkochte auto’s batterij-elektrisch. Maar ook waterstofelektrisch verdient aandacht. Met de Waterstofchallenge laten we zien dat rijden op waterstof een prima alternatief is voor benzine of diesel. Mijn persoonlijke ervaring als deelnemer aan de eerste editie: rijden op waterstof is wat de consument wil: grote actieradius, snel tanken en duurzaam rijden’.

Succes van de Waterstofchallenge

In september 2017 vond de Waterstofchallenge voor de eerste keer plaats. Er waren zes deelnemende equipes. De eerste editie was een groot succes en had veel belangstelling. In april 2018 werd een tweede Waterstofchallenge georganiseerd met een internationaal deelnemersveld: 19 auto’s stonden aan de start in Waddinxveen. Gemeente Nijmegen vroeg daarop aan de organisatie om een editie voor inwoners van Nijmegen te organiseren in september 2018.

Het damesteam van Hydrogen Europe was overall winnaar van de derde editie. Zij vonden het evenement zo leuk dat ze spontaan aanboden om een start in Brussel te hosten bij de vierde editie. En ook vanuit Duitsland is er interesse: de organisatie van de grootste waterstofbeurs in Europa, de f-cell in Stuttgart, vroeg om een Duitse editie te organiseren in september 2019. Daarnaast onderzoekt de organisatie de mogelijkheid om in oktober 2019 een wereldwijde variant te organiseren op 8 oktober: Happy Hydrogen Day.

Programma

Op de vierde editie worden tussen de 15 en 20 deelnemende equipes aan de start verwacht in Waddinxveen en minimaal zeven in Brussel. Geïnteresseerden zijn welkom om de auto’s te komen bewonderen. Voor ondernemers die meer willen weten over rijden op waterstof is er een mini-seminar bij de Van der Linden Groep.

Tijd

Deelnemers

Ondernemers

09:00 - 12:00

Inloop

12:00

Lunch

13:00 – 13:30

Briefing

Welkom en inloop

Lunch

13:30 – 14:00

Gereedmaken voor start

14:00

Start 24 uur Waterstof Challenge

14:15

Presentaties:
Meer informatie en aanmelden:

klik hier

Startlocatie: Van der Linden Groep, Coenecoop 141, Waddinxveen.

Meer informatie: www.waterstofchallenge.nl