Monique den Boer is 43 jaar, komt uit Waddinxveen waar ze samen met haar twee tienerkinderen woont. Ze leeft van een uitkering en werkt op vrijwillige basis bij de plaatselijke kringloop. Het liefst heeft Monique een betaalde baan, waardoor ze uit de uitkering komt.

Gemeenten, UWV, Promen en Ferm Werk hebben precies datzelfde doel: meer mensen aan betaald werk helpen en houden. Daarom is met deze partijen het WSP Midden-Holland opgericht. Voluit het WerkgeversServicePunt. Zij helpt – zoals de naam al doet vermoeden – werkgevers met allerlei arbeidsmarktvraagstukken. Waaronder het in dienst te nemen van mensen die nu een uitkering ontvangen, maar wel graag willen werken.

Dat vraagt natuurlijk om wat aanpassingen, zoals het aanvragen van subsidies, laten zien wie de mens achter het cv is (dat helpt enorm!) en soms helpen om anders te denken. Andersom hebben werkzoekenden soms een extra steuntje nodig in de vorm van begeleiding of scholing.

Daarom biedt het WSP ook trajecten aan voor werkzoekenden bij bedrijven waar vraag is naar personeel of kansrijk zijn. “Ik had nooit gedacht dat het me zou lukken. Dit is mijn allereerste diploma en ik ben daar best trots op”, aldus een blije Monique.

Monique den Boer

12 werkzoekenden opgeleid

Door corona is een feestelijke uitreiking nu niet mogelijk. Maar omdat het zoveel betekent voor deze kandidaten en ook voor ons, wilden we dit moment niet zomaar voorbij laten gaan. Accountmanager Cornelia Schütt van gemeente Waddinxveen en jobcoach Michelle Vogel van Promen reikten de SVS- diploma’s op gepaste afstand uit in het Huis van de Stad in Gouda. “Ook wij zijn natuurlijk hartstikke trots. Alle deelnemers hebben de opleiding gehaald. Van de persoonlijke coaches kregen we alleen maar lovende reacties die we aan de kandidaten hebben voorgelezen. Van ‘wat een leuke groep’ en ‘ze kwamen altijd op tijd’ tot persoonlijke complimenten als ‘dit is een echte teamplayer’ en ‘jij bent een aanwinst’. We kunnen u zeggen: ze straalden. De twaalf geslaagden zijn er nu klaar voor om aan de slag te gaan bij een werkgever in de buurt. Er is een groot tekort aan schoonmaakmedewerkers, dus ik verwacht dat ze binnen de kortste keren aan de slag kunnen. Dat contact loopt vaak ook via ons, bijvoorbeeld met schoonmaakbedrijf Asito die bij de start van het traject al aangesloten was. Twee hebben er nu al een baan aangeboden gekregen.”

Interesse

Bent u een werkgever in de regio Midden-Holland en wilt u meer weten over deze (voor u als werkgever kosteloze) trajecten, ook voor andere branches? Of wilt u een baan aanbieden aan een van de deelnemers? Schroom niet en stuur een e-mail naar manager WSP Midden-Holland Chantal Botz via chantal.botz@gouda.nl.