Beethovenlaan opknappen

Aannemer Nederland ‘81 begint 27 februari 2023 met het werk

Nederland ’81 uit Uden is geselecteerd als aannemer. De aannemer is vanaf 27 februari 2023 tot 2 juni 2023 aan het werk. Dan gaan zij:

 • het asfalt vervangen;
 • het fietspad aan de noordkant breder maken zodat fietsers daar in 2 richtingen kunnen fietsen;
 • tussen Peuleyen en het zebrapad bij de bloemist de weg ongeveer 1,60 meter naar het zuiden verplaatsen, om ruimte te maken voor het bredere fietspad aan de noordkant. het fietspad aan de zuidkant vervalt;
 • de stoepen, fietspaden en parkeervakken opnieuw straten;
 • de openbare verlichting vervangen;
 • de kolken en afvoerleidingen vernieuwen;
 • meer groen planten.

Het werk voeren we uit in 2 fasen

Het werk aan de weg voeren we uit in de volgende fasen. Tijdens deze fasen is de Beethovenlaan afgesloten voor doorgaand verkeer. De Chopinlaan blijft open voor vrachtauto’s.

 • Fase 1: tussen Noordeinde en Groensvoorde van 27 februari – 14 mei 2023
 • Fase 2: tussen Noordeinde en de rotonde Chopinlaan van 15 mei – 2 juni 2023

Door bijzondere situatie’s kunnen werkzaamheden uitlopen.

Overzichtskaart Beethovenlaan

Op de kaart is de hele Beethovenlaan te zien. De Beethovenlaan sluit aan de ene kant aan op het Noordeinde en aan de andere kant op de rotonde met de Chopinlaan en Willem de Zwijgerlaan. Op de kaart staan 3 rode strepen getekend. Dit zijn de grenzen van de fases 1 en 2. Fase 1 loopt tussen Noordeinde met de knik in de weg naar de Groensvoorde. Zowel het Noordeinde als de Groensvoorde is bereikbaar. Fase 2 loopt tussen Noordeinde met de knik in de weg naar de rotonde met de Chopinlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Zowel het Noordeinde als de rotonde is bereikbaar. De Groensvoorde is niet bereikbaar in deze fase.

Tijdelijk minder parkeerplaatsen door het werk                           

Door het werk zijn er tijdelijk geen parkeerplaatsen langs de Beethovenlaan. Hierdoor neemt de parkeerdruk in de buurt toe. We doen ons best om het aantal parkeerplaatsen zo hoog mogelijk te houden. Maar soms moet u tijdelijk uw auto verder van uw woning parkeren. Wij vragen u uw auto nooit te parkeren op de plekken waar ze aan het werk zijn. Parkeer altijd in een officieel parkeervak.

De buurt blijft bereikbaar voor hulpdiensten

Tijdens het werk blijft de Beethovenlaan altijd bereikbaar voor hulpdiensten. De aannemer heeft vaak contact met de hulpdiensten. De hulpdiensten weten hoe zij hun bestemming bereiken.

De weg is tijdens het werk afgesloten voor doorgaand verkeer op de plek waar de aannemer aan het werk is. Voetgangers kunnen altijd langs het werk lopen en woningen aan de Beethovenlaan blijven ook altijd lopend bereikbaar. Hou de omleidingsroutes voor auto’s en fietsers in de gaten.

Omleiding ingesteld

Er is een omleiding ingesteld tussen Waddinxveen en Boskoop. Deze omleiding loopt via de A12 en N209. We kunnen helaas niet voorkomen dat de routes Dorpstraat-Kerkweg-West en Wadde-Groensvoorde drukker worden door sluipverkeer.

Verbod voor vrachtverkeer

We proberen te voorkomen dat vrachtverkeer sluiproutes gaan rijden, door:

 • het plaatsen van verbodsborden voor vrachtverkeer aan het begin van de sluiproutes; bestemmingsverkeer mag wel gebruik maken van de routes;
 • het inzetten van verkeersregelaars op het Noordeinde;
 • het informeren van bedrijven in de omgeving.

Wilt u overhangend groen verwijderen?

Ligt uw tuin aan de Beethovenlaan en hangen er vanuit uw tuin takken over de stoep? Dan is het nodig dat u dit weghaalt voordat de aannemer bij uw tuin aan het werk gaat. De hele betonband die aan uw tuin ligt, moet vrij zijn.

Ophogen van uw tuin

Wanneer uw tuin aan de Beethovenlaan ligt, is het mogelijk dat de nieuwe stoep niet meer netjes aansluit op de bestrating in uw tuin. In dat geval leggen wij uw eigen bestrating van maximaal 1 meter opnieuw aan. Op deze manier blijft uw woning goed bereikbaar.

Planten van nieuwe bomen na de herinrichting

Als de werkzaamheden aan de weg klaar zijn, planten we nieuwe bomen en planten. Dit doen we vanaf november 2023, dan begint het nieuwe plantseizoen.

Bijzondere gebeurtenissen? Meld dit dan

Woont u aan de Beethovenlaan en zijn er bijzondere gebeurtenissen? Bijvoorbeeld een bruiloft, een begrafenis of een verbouwing aan uw huis? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de omgevingsmanager van aannemer Nederland ‘81 via het e-mailadres luchandro@verdee.nl. Dan kijken we naar mogelijke oplossingen.

Contact omgevingsmanager aannemer

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Stel deze aan omgevingsmanager Luchandro Damon via het e-mailadres: luchandro@verdee.nl.

Voor overige vragen

Voor overige vragen kunt u mailen met projectleider Peter Hermanns van de gemeente Waddinxveen via p.hermanns@waddinxveen.nl of bellen naar 14 0182.

Toezicht van de gemeente

De toezichthouder van de gemeente Waddinxveen is de heer Peter-Jan van Rijs.

Op deze overzichtskaart hieronder staat de Beethovenlaan, vanaf de rotonde Chopinlaan tot Noordeinde.

Op deze overzichtskaart staat de Beethovenlaan, vanaf de rotonde Chopinlaan tot Noordeinde. De route van de werkzaamheden begint bij de rotonde die aansluit op de Chopinlaan. Daarna langs de Groensvoorde. De weg maakt een knik naar de Peuleyen. Daarna langs een benzinepomp. De route op de overzichtskaart eindigt bij de Dorpstraat en het Noordeinde.

De Beethovenlaan beging aan de zijkant bij het Noordeinde. De hele Beethovenlaan krijgt een nieuwe laag asfalt op de weg. Langs de hele Beethovenlaan komt een fietspad waar fietsers in twee richtingen kunnen fietsen. Dit fietspad maken we met rode tegels. Vanaf het Noordeinde tot de Peuleyen ligt naast het fietspad gras en bomen. Dit blijft zo. Het fietspad aan de andere kant van de Beethovenlaan halen we weg. Hier komt een stoep met grijze tegels.

De aansluiting van de Peuleyen op de Beethovenlaan leggen we aan als uitrit. Het fietspad loopt in een bocht over het hogere stuk. Naast het fietspad, op het hogere stuk, komen grijze stenen. Op de rijweg van de Peuleyen komen paarse stenen.

Op de Beethovenlaan bij de Peuleyen komt een soort eiland in het midden van de weg waar voetgangers veilig oversteken. Vlakbij de Peuleyen kappen we 1 boom. Deze staat te dicht langs het fietspad. We planten 1 nieuwe boom  terug, verder van het fietspad.

Na de Peuleyen gaat de weg verder naar de Mozartlaan. De aansluiting van de Mozartlaan op de Beethovenlaan leggen we aan als uitrit met een hoger gedeelte. Vanaf de Mozartlaan komen aan beide kanten van de weg parkeervakken in zwarte stenen. Aan 1 kant van de weg ligt het fietspad naast de parkeervakken. Dit fietspad maken we met rode tegels. Naast het fietspad komt een stoep met grijze tegels. Naast de stoep liggen de voortuinen van woningen.

Aan de andere kant van de rijweg komt naast de parkeervakken een stoep met grijze tegels. Naast deze stoep liggen de voortuinen van woningen. Na de Mozartlaan stopt de tekening.

De tekening begint aan de zijkant bij de Mozartlaan. Vanaf de Mozartlaan komen aan beide kanten van de weg parkeervakken met zwarte stenen. Aan 1 kant van de weg ligt het fietspad naast de parkeervakken. Dit fietspad maken we met rode tegels. Naast het fietspad komt een stoep met grijze tegels. Naast de stoep liggen de voortuinen van woningen.

Aan de andere kant van de weg komt naast de parkeervakken een stoep met grijze tegels. Naast deze stoep liggen de voortuinen van woningen. Tussen de parkeervakken planten we bomen. Dit gaat zo door tot het zebrapad. Het zebrapad leggen we hoger aan met een soort eilanden in het midden van de weg. Aan 1 kant van het zebrapad ligt het fietspad naast de weg. Dit fietspad maken we met rode tegels. Naast het fietspad ligt een stoep en groen met planten en bomen.

Aan de andere kant van de weg komt een stoep met grijze tegels. Na het zebrapad gaat de weg zo door tot het fietspad een knik maakt naar de aansluiting met Groensvoorde. Na deze knik in het fietspad stopt de tekening.

De tekening begint aan de zijkant bij het zebrapad. Het zebrapad leggen we aan met een verhoging en met eilanden in het midden van de weg. Aan 1 kant van het zebrapad ligt het fietspad naast de weg. Dit fietspad maken we met rode tegels. Naast het fietspad ligt een stoep en groen met planten en bomen. Aan de andere kant van de weg komt een stoep met grijze tegels.

Na het zebrapad gaat de weg zo door tot het fietspad een knik maakt naar de aansluiting met Groensvoorde. De aansluiting van de Groensvoorde op de Beethovenlaan leggen we hoger aan als uitrit. Het fietspad loopt door over het hogere deel. Na het hogere deel sluit het fietspad aan op het bestaande fietspad naar de rotonde. Naast het fietspad op het hogere deel komt een voetpad met grijze stenen. Na het hogere deel sluit de stoep aan op de bestaande stoep naar de rotonde. Op de weg van de Groensvoorde komen paarse stenen te liggen. Aan beide kanten van de aansluiting op Groensvoorde komen planten. 

Aan de andere kant van de weg komen parkeervakken met zwarte stenen. Naast deze parkeervakken komt een stoep met grijze tegels. Naast deze stoep liggen de voortuinen van woningen. In deze stoep leggen we vakken met planten en bomen. Dit gaat zo door tot de rotonde, bij de rotonde stopt de tekening.