Van 2 tot en met 9 november was het de Week van de Pleegzorg. Tijdens die week riep Pleegzorg Nederland alle volwassen Nederlanders op om na te denken over pleegouderschap. Want nieuwe pleegouders zijn hard nodig. In Waddinxveen kleurde de fontein voor het gemeentehuis groen, om aan te sluiten bij de landelijke campagne #groenlicht.

50 Waddinxveense pleegouders in het zonnetje gezet

Om hen te bedanken voor hun passie, inzet en geduld kregen zij een cadeaubon. Samen met Wadwijzer organiseerden wij een ontmoetingsavond voor de pleegouders. Compleet met gastsprekers en een borrel om elkaar te leren kennen. 

Wethouder Femke Vleij

"Als wethouder Jeugd vind ik het enorm belangrijk dat alle kinderen in Waddinxveen een gelijke kans krijgen om talenten te ontwikkelen. Juist voor kinderen voor wie een stabiel thuis niet gewoon is, is dat extra belangrijk. Door de Week van de Pleegzorg hoop ik dat er meer mensen in onze gemeente het pleegouderschap zijn gaan overwegen. Zo geven we samen de toekomst van alle kinderen groen licht."  

Het gaat niet goed met het aantal beschikbare pleegouders

Bijna 900 kinderen wachten op een pleeggezin. Om ieder kind dat pleegzorg nodig heeft een passende en vaste plek te bieden, zijn er meer pleegouders nodig. In de Week van de Pleegzorg vraagt Pleegzorg Nederland met de titel #groenlicht extra aandacht voor het belang van meer pleegouders. Meer informatie over pleegzorg staat op www.openjewereld.nu. Met onder andere een test om te kijken welke vorm van pleegouderschap bij iemand past en de data van verschillende informatiebijeenkomsten door heel Nederland.