Van 29 september tot en met 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. In deze week staan ontmoeting en verbinding centraal in Waddinxveen. In het SK-Lab, gemeentehuis en Cultuurhuys de Kroon zijn verschillende culturele-, kunst-, muziek- en sportactiviteiten te doen en te bezoeken. Het hele programma staat op www.waddinxveentegeneenzaamheid.nl(externe link). De Week tegen Eenzaamheid in Waddinxveen is een initiatief van de partners van het Preventieakkoord Waddinxveen. Wethouder Brigitte Leferink: 

“Het thema eenzaamheid leeft in Waddinxveen. Juist omdat veel inwoners op een of andere manier eenzaamheid herkennen, is de week er voor iedereen die ontmoetingen extra betekenis wil geven. Eenzaamheid kunnen we niet in een week oplossen. We zetten het deze week op de kaart om het thema makkelijker bespreekbaar te maken.”

Ambassadeurs WaddinxvEEN TEGEN EENZAAMHEID

Fotograaf Ton Bennemeer maakte portretten van 3 topsporters: bokser Roy Korving, voetballer Leen van Steensel en atleet Irene van der Reijken. De portretten zijn in heel Waddinxveen te zien op de sandwichborden langs de weg. Deze topsporters treden tijdens de week op als ambassadeurs van WaddinxvEEN TEGEN EENZAAMHEID. Zij laten zien dat eenzaamheid ook in topsportlevens voorkomt. Roy Korving geeft boksclinics op verschillende plekken in Waddinxveen. Leen van Steensel deelt zijn verhaal op 30 september om 11.00 uur in het SK-lab. Irene van der Reijken is aanwezig op het ‘Kom Erbij-terras’ bij Langs De Gouweloop op 2 oktober. 

Kunstexpositie en BRAM-talk

Op 29 september is van 16.00 tot 20.00 uur de opening van de kunstexpositie ‘Eenzaamheid’. Deze expositie van de Waddinxveense Kunst Kring is de hele week te zien in het SK-Lab. Bram Abels geeft op 5 en 6 oktober om 12.30 uur een BRAM-talk in het gemeentehuis. Een Waddinxveense variant op de populaire TED-talks. Hiervan worden ook opnames gemaakt die u later terug kunt kijken. U bent bij allebei de activiteiten van harte welkom.  

Aanmelden voor slotbijeenkomst 

Op 6 oktober van 17.00 tot 20.00 uur is de slotbijeenkomst in Cultuurhuys De Kroon. Organisaties en initiatiefnemers die eenzaamheid op de kaart willen houden, kunnen zich aanmelden bij preventieregisseur Ellen de Roos: e.deroos@waddinxveen.nl