Als kinderburgemeester bespreek je ideeën met de burgemeester namens de kinderen uit Waddinxveen. Iedereen kan bij jou met leuke ideeën terecht. En als kinderburgemeester heb je zelf ook ideeën over wat je belangrijk vindt. Verder ga je met de burgemeester naar activiteiten. Denk hierbij aan het feliciteren van een 60-jarig getrouwd echtpaar, ontsteken van de kerstboomverlichting op het Gouweplein, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Dodenherdenking enz. Bij sommige activiteiten mag je zelfs een toespraakje houden.

Bekijk het filmpje van tweede kinderburgemeester Linn Boogaard en geef je op!

Je kunt kinderburgemeester worden als…

  • Je in Waddinxveen woont
  • Je na de zomervakantie naar groep 8 gaat
  • Je genoeg tijd hebt
  • Je het hele schooljaar 2022-2023 beschikbaar bent
  • Je ouders het goed vinden (overleg het met je ouders)

Wat moet je doen?

  1. Maak een filmpje van maximaal 1 minuut. Vertel wie je bent, wat je leuk vindt en wat je belangrijk vindt voor de kinderen van Waddinxveen. En natuurlijk ook waarom jij een goede kinderburgemeester denkt te zijn.
  2. Stuur uiterlijk 11 juni het filmpje of een YouTube link van jouw filmpje naar kinderburgemeester@waddinxveen.nl
  3. Zet in de e-mail je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, het e-mailadres van je ouders/verzorgers en de naam van je school

En dan?

Een jury kiest de 3 beste filmpjes. Zit jij daarbij? Dan mag je woensdagmiddag 22 juni op gesprek bij de burgemeester om te vertellen waarom jij de nieuwe kinderburgemeester moet worden. De jury kiest een nieuwe kinderburgemeester. Burgemeester Nieuwenhuis komt dan bij jou thuis langs om jou persoonlijk te feliciteren. Begin september hangt Linn de keten om bij jou, de nieuwe kinderburgemeester van Waddinxveen!

Volg de kinderburgemeester op Instagram

Je volgt de kinderburgemeester via @kinderburgemeesterwaddinxveen(externe link)