Met ingang van 1 juli 2022 is het in Waddinxveen mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW(externe link). U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis. 

Online aanvragen is alleen mogelijk als u een rijbewijs gaat verlengen of een categorie wil toevoegen. Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan dan moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis. 

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines vindt u op de locatiewijzer op www.rdw.nl(externe link).  

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het maken van een foto bij een door de RDW-erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen(externe link). Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen in het gemeentehuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Wilt u meer weten? 

Kijk dan op Rijbewijs online verlengen of categorie toevoegen