Vredenburghzone: Een groene long aan de zuidkant van Waddinxveen.

Het is prettig om dichtbij huis te kunnen recreëren of een rondje met de hond te kunnen lopen. Dat wil de gemeente straks ook mogelijk maken in de Vredenburghzone. De Vredenburghzone is het gebied tussen de woonwijken Zuidplas en Park Triangel en de toekomstige Vredenburghlaan [zie kaartje onder aan pagina]. De gemeente wil minstens de helft van dit buitengebied ontwikkelen tot een recreatie- en natuurgebied.

Gebiedsvisie

In 2018 en 2019 stelden we in samenspraak met inwoners van Waddinxveen een gebiedsvisie op. In die visie staat wat de ruimtelijke en kwalitatieve kaders zijn voor de toekomstige ontwikkelingen in het gebied. De gebiedsvisie is op 12 juni 2019 vastgesteld door de gemeenteraad van Waddinxveen. U kunt de gebiedsvisie downloaden via het linkje onderaan deze pagina.

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met de projectleider Frank Eikenaar via telefoonnummer 14 0182 of e-mailadres f.eikenaar@waddinxveen.nl.

Informatieavond 2 september 2021

Bekijk hieronder de opname van de informatieavond. 

Kaart plangebied

Op de kaart staat de Vredenburgzone. Deze zone ligt tussen de Beijenrinklaan en de wijk Zuidplas en Park Triangel. Langs deze zone ligt ook de toekomstige Vredenburghlaan.

 

Gebiedsvisie Vredenburghzone

De gebiedvisie en de informatieavond zijn op de website geplaatst als niet-digitaal toegankelijke pdf-documenten. 

De informatieavond is digitaal te beluisteren en te bekijken via youtube