Maandag 21 september heeft burgemeester Nieuwenhuis het Vergulde Hefje uitgereikt aan de Waddinxveense sporter Tosca de Wit. Zij ontving het Hefje voor het behalen van het Nederlands Kampioenschap Langlaufen. De uitreiking vond plaats in gezelschap van familie.

De Nederlandse Kampioenschappen Langlaufen, georganiseerd door de Nederlandse Ski Vereniging, zijn gehouden tijdens het Noords festival in St. Ullrich am Pillersee in Oostenrijk van 25 januari tot en met 1 februari 2020 op de afstanden: 

  • 7,5 km - vrije stijl
  • 10 km - klassiek
  • 25 km - marathon

Tosca de Wit ontving het Vergulde Hefje en de daarbij behorende oorkonde voor haar Nederlandse titels op de 10 km klassiek en 25 km marathon. Ze werd tweede op 7,5 km vrije stijl. Tosca ontving nu het Vergulde Hefje, omdat zij in 2013 al een Zilveren Hefje heeft ontvangen voor haar prestaties. De uitreiking was al eerder gepland, maar is door corona uitgesteld.

Gemeentelijke onderscheidingen Nieuwe Stijl

Na het vaststellen van de nieuwe beleidsnotitie ‘De gemeentelijke onderscheidingen Nieuwe Stijl’ is het mogelijk om een Verguld Hefje uit te reiken aan personen die een zeer bijzondere prestatie hebben verricht op sportief gebied. Bij Tosca is hier sprake van door meermaals Nederlands Kampioen te worden en op meerdere afstanden.