Van Afvalbrengstation naar Grondstoffenplein

In januari 2021 starten wij met de bouw van een nieuw Afvalbrengstation (ABS).

Grondstoffen zijn waardevolle materialen om nieuwe producten te maken. Door afval goed te scheiden blijven waardevolle grondstoffen over voor nieuwe producten. Van een pak vla kan bijvoorbeeld een pen worden gemaakt. Daarom heet het Afvalbrengstation voortaan: Grondstoffenplein.

Lever zoveel mogelijk het afval gescheiden in
Bij het nieuwe Grondstoffenplein kan al het afval worden aangeleverd, maar bij voorkeur goed gescheiden.
Alleen zakken met restafval kunnen niet meer worden ingeleverd bij het Grondstoffenplein. Hiervoor kunnen inwoners gebruik maken van de mini- of ondergrondse containers.

Wethouder Leferink: Ik zie een toekomst waarin wij al ons afval hergebruiken. Daarom spreken wij niet meer van afval, maar van grondstoffen. Nog steeds komen veel herbruikbare materialen in ons restafval terecht. En dat is zonde. Probeer uw afval daarom zo goed mogelijk te scheiden. Zo werken wij samen aan een duurzaam Waddinxveen.

De bouw van het Grondstoffenplein start januari 2021
Het nieuwe Grondstoffenplein komt op het terrein achter de gemeentewerf op Coenecoop 53. Het huidige Afvalbrengstation aan de Zuidelijke Rondweg is verouderd. Ook staat het op een plek waar in de toekomst huizen worden gebouwd. Het huidige Afvalbrengstation zal daarom worden gesloopt.
Wij verwachten dat het Grondstoffenplein in juni 2021 wordt opgeleverd.