Wethouder Henry ten Zijthoff stopt op 22 november als wethouder van de gemeente Waddinxveen. Dat heeft hij de gemeenteraad dinsdagmiddag laten weten. In een brief aan de raad schrijft Ten Zijthoff dat zijn energie de laatste maanden afnam om zijn functie goed uit te kunnen voeren. “In de beginfase ging ik ervan uit dat het een normale vermoeidheid betrof. Maar steeds meer kwam ik tot het besef dat de vermoeidheid een structurele vorm aannam.”

In een reactie laat burgemeester Nieuwenhuis weten: “Luisteren naar je lichaam is niet altijd makkelijk. Dat wethouder ten Zijthoff dit doet, en daarom stopt met zijn wethouderschap, vind ik moedig. Ik heb hem leren kennen als een gedreven wethouder en betrokken collega. We gaan hem zeker missen! Hij heeft zich jarenlang met hart en ziel ingezet voor Waddinxveen. Dat verdient onze grote dank en waardering.”

Als wethouder had Ten Zijthoff wonen, grondzaken, arbeidsparticipatie en schuldhulpverlening, jeugd en maatschappelijke ondersteuning in zijn portefeuille. Hij werkte voor Waddinxveense jongeren aan het verhogen van de slagingskansen om een woning te krijgen. Voor ouderen kwam er in zijn periode als wethouder meer zekerheid over Souburgh. Verder stelde de gemeenteraad deze maand nog het Beleidskader Sociaal Domein vast.

Woensdag reikt wethouder Ten Zijthoff aan vier jongeren de Waddinxveense jeugdonderscheiding uit. Donderdag is zijn laatste activiteit het bedanken van de vrijwilligers van buurtbemiddeling.