De stationsomgeving Waddinxveen Noord richten we opnieuw in. Dit is nodig om de stationsomgeving meer kwaliteit te geven zodat treinreizigers veilig en comfortabel kunnen reizen. Ook het verbeteren van sociale veiligheid, herkenbaarheid, zichtbaarheid en bereikbaarheid spelen mee bij de nieuwe inrichting. 

Het verwijderen van de bomen op het voorplein bij station Noord staat ingepland in week 30 (de week van 22 juli). Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door de gemeente.

Station gesloten - vervangend vervoer of geen treinverkeer

  • Zaterdag 17 augustus tot en met zondag 8 september: station Waddinxveen Noord is gesloten.
  • Zaterdag 17 augustus tot en met donderdag 22 augustus: vervangend vervoer tussen Waddinxveen Noord en Waddinxveen.
  • Vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september: geen treinen op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda. Er rijdt vervangend vervoer op het hele traject.
  • Maandag 2 september tot en met zondag 8 september: vervangend vervoer tussen Waddinxveen Noord en Waddinxveen.

Het station krijgt onder andere nieuw perronmeubilair, nieuwe verlichting en een nieuw omroepsysteem. Ook voert ProRail groot onderhoud aan de perronconstructies. De hoogte van de perrons past ProRail aan voor een gelijkvloerse instap. De gemeente Waddinxveen zorgt voor een grondige herinrichting van het voorplein. In oktober 2019 is het werk klaar.

Contactgegevens

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden van ProRail, op of rond het spoor, dan kunt u contact opnemen met de afdeling publiekszaken van ProRail via tel. 0800-776 72 45.

Heeft u vragen over de werkzaamheden van de gemeente op het stationsplein, dan kunt u contact opnemen met projectleider Cees van Walsem, via tel. 14 0182 of ons contactformulier

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden van ProRail vindt u op de website van ProRail.