Op donderdag 13 juni om 9.00 uur zullen 500 kinderen, langs het bouwterrein van de scholen in Park Triangel, een bloembed van ongeveer 130 meter lang inzaaien. De kinderen komen van de Dick Bruna School, de Koningin Beatrixschool en Quadrant Kinderopvang, die zich naar verwachting in 2020 zullen vestigen in het nieuwe schoolgebouw. Op de bouwhekken rond de nieuwbouwlocatie komt een ‘expositie’ van grote tekeningen van alle groepen van de scholen.

Nieuwbouw

De nieuwe school omvat ongeveer 4500 vierkante meter, verdeeld over de begane grond en een verdieping. Het ontwerp van het complex van Frencken Scholl Architecten heeft een gezamenlijk middengebied waar de twee scholen en de kinderopvang aan grenzen. De speellokalen liggen op de verdieping. Verder is het gebouw gasloos en zullen er meer dan 100 zonnepanelen op het dak komen. Het ontwerp is in samenwerking met de schoolbesturen en Quadrant Kindercentra tot stand gekomen. Aannemer BM van Houwelingen is op 5 april gestart met de bouw en verwacht in mei 2020 het gebouw af te hebben. Meer informatie over het project vindt u op onze pagina Project Nieuwbouw scholen Park Triangel.

Bloemen en bouwhekdoeken

Duurzaam bezig zijn met de toekomst betekent ook een handje helpen bij de bijenstand. Bijen staan immers aan het begin van onze voedselketen en we hebben ze nodig om groenten en fruit te bevruchten. Als onderdeel van de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de start van de bouw, zullen 500 kinderen langs het fietspad zo’n 30 emmers met bloemenmengsel inzaaien. Met 130 meter aan wilde bloemen hopen de gemeente, scholen, kinderopvang en Park Triangel hun steentje bij te dragen. 

Alle groepen van de twee scholen en kinderopvang maken op een groot A0-vel een tekening van ‘hun nieuwe school’, de omgeving of de leerlingen van de nieuwe school. Deze tekeningen worden gedrukt op bouwhekdoeken en gedurende de bouw rondom de bouwplaats opgehangen.

Over Park Triangel

Park Triangel is de snelst groeiende woonwijk van Waddinxveen. Op dit moment zijn er, verdeeld over vijf buurten, zo’n 1000 woningen opgeleverd of in aanbouw. Elk buurtje is herkenbaar door zijn eigen karakteristieke stijl. Hierdoor heeft de wijk een vriendelijke en toegankelijke uitstraling en ontstaat er een gemoedelijke sfeer waar mensen elkaar groeten, een praatje maken of even komen buurten. Centraal in de wijk ligt het grote parkeiland met speelplekken voor alle leeftijden, van een junglebos tot aan een calisthenics fitparcours. Meer informatie vindt u op onze pagina Park Triangel (woningbouw).