Dit jaar deelt de gemeente Waddinxveen samen met Stichting Leergeld Waddinxveen de Kindpas Waddinxveen 2019 uit. De Kindpas is bedoeld voor kinderen in gezinnen met een laag inkomen. Het is een extraatje voor kinderen tot en met 17 jaar. Op de pas staat een bedrag dat bij verschillende winkels uitgegeven kan worden. Vanaf 23 november kunnen ouders de pas voor hun kinderen aanvragen via www.leergeld.nl/waddinxveen. Deze week worden de brieven met alle informatie verzonden. De pas vervangt het Kindpakket. 

Gezinnen met een laag inkomen kunnen een Kindpas aanvragen. Op de pas staat een geldbedrag. Daarmee kunnen ouders bijvoorbeeld kleding, schoenen en schoolspullen voor hun kinderen kopen. De gemeente en Stichting Leergeld geven de Kindpas uit, omdat zij willen dat alle kinderen mee kunnen doen. 

Aanvragen Kindpas bij Stichting Leergeld

De afgelopen 2 jaar heeft de gemeente Waddinxveen het Kindpakket uitgedeeld. Dit jaar geven de gemeente en Stichting Leergeld samen de Kindpas uit. De Kindpas is een vervanging van het Kindpakket. Het voordeel van de pas is dat het meer keuzevrijheid geeft. De pas is bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar in gezinnen met een laag inkomen (tot 130% van de bijstandsnorm). Ouders kunnen de pas aanvragen via www.leergeld.nl/waddinxveen. Ook gezinnen die geen brief hebben gekregen maar wel een laag inkomen hebben, kunnen een aanvraag doen via www.leergeld.nl/waddinxveen.  

Spelregels Kindpas

Stichting Leergeld heeft spelregels opgesteld voor de Kindpas. Daarin staat onder andere dat gezinnen de pas kunnen aanvragen tot en met 31 januari 2020. Een andere regel is dat de pas tot en met 31 mei 2020 gebruikt mag worden. Ook worden de bedragen genoemd per leeftijd. Zo ontvangen kinderen tot en met 5 jaar 100 euro op de Kindpas. Het maximum is 200 euro voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Alle spelregels staan op www.leergeld.nl/waddinxveen.