Het oude gemeentehuis op Raadhuisplein 1 wordt gesloopt

De gemeente is begin 2018 verhuisd naar de Beukenhof en vanaf die tijd staat het gebouw leeg. Het gebouw voldoet niet meer aan de moderne eisen voor duurzaamheid, veiligheid en gezondheid. De gemeenteraad heeft besloten om het gebouw te slopen. Op deze plek worden daarna nieuwe woningen gebouwd.

We starten op maandag 10 mei 2021 met de sloop van het gebouw

Jan Knijnenburg BV voert de sloop uit. De sloopwerk is op werkdagen van 07:00 tot 18:00 uur.

De sloop duurt 4 tot 5 maanden

Rond het oude gemeentehuis plaatst de aannemer bouwhekken. Als eerste begint de aannemer met de sloop aan de binnenkant van het gebouw. Daarna sloopt de aannemer de boven- en onderbouw van het gebouw met machines. Na het sloopwerk vult de aannemer het terrein aan met schoon zand en zwarte grond. De aan- en afvoerroute is de Stationsstraat.

In het gebouw zit asbest

Een gecertificeerd bedrijf verwijdert op een veilig manier het asbest volgens de wetgeving van dit moment.

De aannemer voert de werkzaamheden met zorg uit en beperkt overlast zoveel mogelijk

Aannemers hangen trillingsmeters op tijdens de sloop met machines om te controleren of het werk trillingen geeft. Ook spuit de aannemer tijdens de sloop met water om zoveel mogelijk stof te voorkomen.

Heeft u vragen, neem dan contact op

Voor vragen of klachten over de sloop kunt u terecht bij aannemingsbedrijf Jan Knijnenburg BV. U kunt hen bellen via telefoonnummer  0704401040. Heeft u een andere vraag over het Raadhuisplein 1? Neem dan contact op met de projectleider Ineke Fritz via 14 0182.

Bekijk ook de website www.sleutelkwartier.nl