In Waddinxveen vinden we het belangrijk om uw leefomgeving samen met u vorm te geven. We willen samen met inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen bouwen aan Waddinxveen. Dit noemen we "samenlevingsparticipatie".

Door samenlevingsparticipatie krijgen we een zo goed mogelijk resultaat

Inwoners en ondernemers, organisaties en verenigingen hebben hun dagelijkse ervaring met de straat, buurt en wijk waar ze wonen en ondernemen. Organisaties en verenigingen kennen het Waddinxveense netwerk uitstekend. Door als gemeente al die kennis, ervaring en netwerken te gebruiken, zorgen we voor een betere leefomgeving in Waddinxveen.

We gebruiken hiervoor het online participatieplatform Waddsup

Op Waddsup kunt meedenken over de veranderingen in uw straat, buurt of wijk. Als de gemeente iets wil aanpassen, informeren we u op Waddsup en betrekken we u voor uw ideeën. Ook kunt u zelf ideeën doorgeven om uw leefomgeving te verbeteren. Ga naar Waddsup en meld u aan.

Om u beter te betrekken, hebben we de Leidraad Samenlevingsparticipatie opgesteld

Als gemeente Waddinxveen doen we onze uiterste best om inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen op een goede manier te betrekken bij projecten en beleid. Toch gaat dat niet vanzelf. Daarom hebben we in de Leidraad Samenlevingsparticipatie een programma opgesteld waarmee we onze werkwijze verbeteren. U kunt deze leidraad(externe link) zelf lezen.