In de eerste helft van 2019 verandert de verkeerssituatie bij rotondes binnen de bebouwde kom in Waddinxveen. Fietsers krijgen op de rotondes voorrang. Dit geldt voor alle rotondes, waardoor er duidelijkheid komt voor alle verkeersdeelnemers.

bordrotondes

Wat gaat er gebeuren?

Fietsers (en voetgangers) krijgen voorrang wanneer zij op de rotonde zijn binnen de bebouwde kom en bij het op- en afrijden van de rotonde.

Automobilisten moeten fietsers en voetgangers voorrang geven. Acht rotondes binnen de bebouwde kom van Waddinxveen worden aangepast aan de nieuwe voorrangsregels. Vier rotondes “verbouwen” we (zie rode cirkels) en bij de overige vier rotondes wordt alleen de belijning aangepast en rood asfalt toegevoegd (zie groene cirkels).

De rotonde op de Kanaaldijk met de aansluiting naar de Kouwe Hoek en de Zuidelijke Rondweg ligt buiten de bebouwde kom. Hier wijzigen de voorrangsregels niet.

Om welke rotondes gaat het?

  1. Kerkweg-Oost – Juliana van Stolberglaan – Kanaalstraat
  2. Chopinlaan – Willem de Zwijgerlaan – Beethovenlaan
  3. Chopinlaan – Kerkweg-West – Esdoornlaan
  4. Esdoornlaan – Sniepweg –Dreef
  5. Oude Dreef – Dreef – Beijerinkcklaan
  6. Verlengde Dreef – Polderlaan
  7. Beijerincklaan – Zuidplaslaan – Parklaan
  8. Beijerincklaan – Zuidelijke Rondweg -Sterrenlaan

Wanneer voeren we de werkzaamheden uit?

planning rotondes

Wat betekent dit voor het verkeer?

We proberen de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te verminderen door omleidingen. Deze omleidingen worden op tijd aangegeven via verwijsborden. Tijdens de werkzaamheden blijven de rotondes zoveel mogelijk bereikbaar voor fietsers en voetgangers.

Ga direct naar de omleidingen

Openbaar Vervoer

Busmaatschappij Arriva is geïnformeerd over de werkzaamheden zodat zij als dat nodig is de busroute kan aanpassen. Informatie over de omleidingen kunt u vinden via: https://www.arriva.nl/zuidholland/reisinformatie-3/omleidingen-stremmingen.htm?regioid=102230

Voorbeeld van de verandering 

Foto situatie voor werkzaamheden:

srkjgnerg

Foto situatie na werkzaamheden: 

rgrtiojgte

Contact

Gebr. Van Kessel voert het werk uit. De contactpersoon is Marieke Maas. U kunt haar bereiken via waddinxveen@kessel.nl of tel. nr. 06-25751209.