Het project “nieuwbouw scholen Park Triangel” bestaat uit de realisatie van een schoolgebouw van circa 4.480 m2 BVO verdeeld over twee bouwlagen en het schoolterrein in de gelijknamige nieuwbouwwijk in Waddinxveen.

Schoolgebouw

In dit nieuwe gebouw aan de Parklaan worden twee basisscholen (Dick Bruna en Koningin Beatrix) en één organisatie voor kinderopvang (Quadrant) gehuisvest. Het samen huisvesten van de twee basisscholen, peuterspeelzaal, bso en kinderopvang, biedt nieuwe kansen voor samenwerken. Het nieuwe gebouw zal de ontmoetingsplek worden voor kinderen, ouders en medewerkers. De organisaties hebben ieder hun eigen zone met een duidelijke herkenbare huisstijl, welke past bij de individuele identiteit. In het gezamenlijke deel, de centrale hal en de speellokalen, is er qua identiteit een neutrale zone. De verschillende zones zijn in de gevel te herkennen door het gebruik van verschillende metselverbanden en gevelbelettering. Naast de groepsruimten van iedere organisatie zijn er ook wissellokalen, die de flexibiliteit in mogelijke groei moeten waarborgen. Het ontwerp is van Frencken Scholl Architecten.

De realisatie van de nieuwbouw start eind 2018/begin 2019. De werkzaamheden duren ongeveer een jaar en worden uitgevoerd door bouwbedrijf BM van Houwelingen BV uit Hardinxveld-Giessendam.

Onderaan de pagina vindt u tekeningen en ontwerpen (pdf).

Contact

Voor meer informatie over het project kunt u contact opnemen met Mathé Moons via telefoonnummer 14 0182 of via het e-mailadres m.moons@waddinxveen.nl.