Donderdagmiddag 15 september zijn het vernieuwde plein en het waterelement aan de Beukenhof feestelijk geopend. Wethouder Femke Vleij (portefeuillehouder Sleutelkwartier) opende de nieuwe hotspot door het oude informatiebord over de bouw aan het plein uit de grond te scheppen. Zij deed dit samen met leerlingen van groep 3 van de Theo Thijssenschool. Voor de kinderen was er een heerlijk ijsje van IJssalon Merino én werden er oudhollandse spelletjes gespeeld.

Opening plein is een feit!

Het plein wordt al enkele weken gebruikt om te spelen of heerlijk op 1 van de bankjes te zitten. Bij de officiële opening waren naast de leerlingen van de Theo Thijssenschool ook omwonenden en ondernemers aanwezig. De wethouder gaf met het verwijderen van het oude bouwbord definitief het signaal dat het plein gereed is. 

Van parkeren naar parkachtig

Waar eerst het plein uit alleen parkeerplaatsen bestond, is het nu een gezellige plek in het Sleutelkwartier. Als blikvanger staat er een waterfontein met kleurrijke lampjes en bedriegertjes die op zomaar een moment lager en hoger spuiten. Samen met de picknickbankjes en -tafels en het groen is het plein een groene ontmoetingsplek voor iedereen uit Waddinxveen. Als onderdeel van de herontwikkeling van de Beukenhof bouwen wij in de toekomst appartementen.

Sleuelkwartier

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in het Sleutelkwartier via www.sleutelkwartier.nl.(externe link)