De maand oktober was in 2018 de participatiemaand in Waddinxveen. We vroegen inwoners om mee te denken over vier onderwerpen:

 

  • U en uw leefbare wijk: Vindt u dat de gemeente u in uw wijk genoeg ruimte geeft voor eigen initiatief? Zijn inwoners verantwoordelijk voor een schone en veilige buurt? En moeten er meer buurtactiviteiten komen?
  • Onze dienstverlening aan u: Vindt u het fijn als de gemeente uw paspoort bij u thuis brengt? Wilt u daar ook voor betalen? Voert u gesprekken met een medewerker van de gemeente liever thuis of op het gemeentehuis? Of regelt u zaken het liefste online?
  • Sociaal gebied: Als u een vraag hebt over huiselijk geweld, gaat u dan naar de huisarts, naar de gemeente of vraagt u familie en vrienden om hulp? En als het gaat over echtscheiding, schulden, armoede of mantelzorg, welke keuze maakt u dan?
  • Meedenken met de gemeente: Vindt u het belangrijk om mee te denken met de gemeente? Wilt u het liefst aan het begin van een project betrokken worden of aan het einde? En denkt u het liefst mee via een app, een website of door middel van een inloop- of bewonersavond?

Resultaten

Benieuwd hoe inwoners in Waddinxveen over deze onderwerpen denken?

Bekijk de resultaten.