De Energieregio Midden-Holland gaat stap voor stap over op schone energie en warmte. Hoe we dat gaan doen, leggen we voor onze regio vast in de Regionale Energiestrategie (RES). Maar er moeten nog veel keuzes gemaakt worden voordat de RES klaar is. Daarom willen we weten hoe inwoners en bedrijven denken over duurzame energie van wind en zon. Die ideeën halen we op met vragenlijsten en online participatie-evenementen.

Resultaten eerste vragenlijst

Eind 2020 zette de Energieregio Midden-Holland de eerste vragenlijst uit. Een deel van de vragenlijst ging over duurzame energie in het algemeen en participatie. Het andere deel van de vragenlijst ging specifiek over de opwek van duurzame energie. Deze vragenlijst werd ingevuld door meer dan 1200 deelnemers. Wilt u alle resultaten bekijken? Bekijk de uitkomsten van het rapport.

Spreek uw voorkeur uit vanaf 8 februari

De technische onderzoeken zijn samengevoegd met de uitkomsten van deze vragenlijsten en de kansentafel-bijeenkomsten. Hieruit zijn vier varianten voor de opwek van duurzame energie naar voren gekomen. Dit noemen we ‘scenario’s’. Over deze vier scenario’s willen we vanaf 8 februari graag uw mening horen. Op deze datum komt de tweede vragenlijst online waarin u uw voorkeur kunt uitspreken voor een scenario. De verschillende varianten van opwekken van duurzame energie worden aan u voorgelegd. Wilt u liever daarover in gesprek? Op 11 februari staat er een online bijeenkomst gepland. Hierin krijgt u meer informatie en kunt u vragen stellen over de vier verschillende scenario’s. Binnenkort maken wij het programma bekend.

Meld u aan voor de bijeenkomst(externe link)