In 2022 reikt de gemeente Waddinxveen de Cultuurprijs uit voor de 10e keer. Deze prijs is bedoeld voor personen, organisaties of groepen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage leverden aan het plaatselijke culturele leven. Naast de Cultuurprijs reikt de gemeente ook een aanmoedigingsprijs uit. Aanmelden van kandidaten kan tot 1 juli 2022. De uitreiking van de prijzen is tijdens WadCultureel in september 2022. 

De Cultuurprijs is in het leven geroepen om het culturele leven in Waddinxveen te stimuleren. De Cultuurprijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van € 750,00. De aanmoedigingsprijs is een geldbedrag van € 150,00.

Kandidaten aanmelden tot 1 juli 2022

Kent u een persoon, organisatie of groep die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor het Waddinxveense culturele leven? Of wilt u zelf de Cultuurprijs in de wacht slepen? Ga dan naar www.waddinxveen.nl/cultuurprijs en vul het aanmeldformulier in. Daar staat ook meer informatie over de prijs en de voorwaarden.

Uitreiking prijzen tijdens WadCultureel

De jury kiest uit de aanmeldingen een persoon, organisatie of groep die genomineerd wordt voor de Cultuurprijs en draagt deze voor aan het college van burgemeester en wethouders. De prijs wordt op vrijdag 9 of zaterdag 10 september uitgereikt tijdens het evenement WadCultureel. Het evenement ziet er dit jaar extra feestelijk uit omdat WadCultureel 10 jaar bestaat en de Cultuurprijs voor de 10e keer wordt uitgereikt.