De klimaatbestendige wijk Park Triangel breidt steeds verder uit. Afgelopen week kregen bewoners van de laatst opgeleverde woning in Parkweide fase 2a de sleutel. Wethouder Martijn Kortleven en Anton van de Ven, Ontwikkelaar van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaven samen de symbolische sleutel.

Wethouder Kortleven: “Ik ben heel blij dat we samen in deze prachtige wijk de oplevering van de laatste van de 66 woningen in fase 2a kunnen vieren. Het past helemaal bij de kindvriendelijke en autovrije buurt, waar volop ruimte is voor verbinding, spel en ontmoeting. De 66 energieneutrale woningen zijn een waardevolle aanvulling op de woningvoorraad in Waddinxveen.” 

Park Triangel is een heel groene en duurzame wijk

In deze wijk zijn elf kleine buurten die rond een centraal park liggen. De wijk is op een landschappelijke manier ontwikkeld. Alle woningen zijn langs bestaande wateren en groen geplaatst. Parkweide is een klimaatbestendige buurt in Park Triangel, met – naast het centrale groene park – ook een speeleiland met trekvlot.
 

Wethouder Kortleven staat voor de nieuw opgeleverde woningen aan de Parkweide met de nieuwe bewoners om de sleutel over te dragen