Een nieuw afvalbrengstation in Waddinxveen

Op het terrein achter de gemeentewerf op Coenecoop 53 komt het nieuwe afvalbrengstation (ABS) van de gemeente Waddinxveen. Het huidige ABS aan de Zuidelijke Rondweg is verouderd en staat op een plek waar in de toekomst huizen worden gebouwd.

Er is een ontwerp voor het nieuwe ABS gemaakt

Wij tonen u een aantal afbeeldingen van het ontwerp van het nieuwe ABS. Onderstaande afbeeldingen geven een beeld van hoe het nieuwe ABS er straks uit komt te zien.

LET OP: Deze afbeeldingen zijn gebaseerd op het ontwerp. Het toekomstige ABS kan er op sommige punten anders uit komen te zien.

Planning

De komende maanden worden de vergunningen aangevraagd en besteden we de werkzaamheden aan. Vanaf 1 april beschikt de gemeente over het terrein en beginnen we met de bouw van het ABS. Naar verwachting wordt het ABS eind 2020 in gebruik genomen.

Bel of mail gerust bij vragen

U bereikt de projectleider Ineke Fritz op telefoonnummer 14 0182 of via i.fritz@waddinxveen.nl.

Entree aan de Coenecoop

De toegang van het ABS ligt naast de toegang van de gemeentewerf en is door de luifel duidelijk herkenbaar.

Na het toegangshek is er een dubbele inrijstrook. Hier is ruimte voor wachtende auto’s, zodat auto’s bij drukte niet op de openbare weg hoeven te wachten.

Er wordt gebruik gemaakt van stalen wanden en schanskorven met hergebruikt materiaal (bijv. puin, glas, dakpannen en/of bakstenen).

Na de toegangscontrole rijden bezoekers met hun auto de opgang op om hun afval bij de juiste container(s) te brengen. De opgang is 1,40 hoog. De afvalcontainers staan naast het bordes op de grond. U hoeft dus niet meer met uw afval een trap op om het in de containers te gooien. De bezoekers verlaten de opgang aan dezelfde zijde en rijden dezelfde route terug naar de uitgang aan de Coenecoop.