Oktober is voor Waddinxveen dé participatiemaand. Dan vragen wij aandacht voor projecten op het nieuwe online participatieplatform Waddsup. En verzamelen we ideeën voor de Meet & Match. Nieuw dit jaar is dat verschillende Waddinxveense platformen zich voorstellen tijdens de oktober participatiemaand.

Meet & Match: van idee naar plan 

Net als in 2019 kunt u ideeën doorgeven om Waddinxveen leuker en mooier te maken. Dat kan via Waddsup. Tijdens de Meet & Match op 20 november in het Coenecoop College presenteert u uw idee. Samen met andere inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen denkt u na over uw idee en hoe u deze succesvol kunt realiseren.

Welke naam bedenkt u voor de nieuwe sporthal?

Een van de projecten waar u over kunt meedenken, is een naam voor de nieuwe sporthal op sportpark De Sniep. Eind 2021 beginnen de voorbereidingen voor de bouw van deze sporthal. Voordat de voorbereidingen starten, mag u meedenken over een nieuwe naam. Dit kunt u doorgeven via www.waddinxveen.nl/waddsup.

Waddinxveense platformen 

Buurtpreventie, de Participatieadviesraad, het Platform Gehandicapten & Chronisch zieken en Stichting Vrijwilligerswerk doen dit jaar ook mee. Wilt uw weten wat zij precies doen? U leest meer over ze in de krant en op social media. Of ga met ze in gesprek op de markt.

Wij staan ook op de markt

Heeft u een goed idee? En wilt u dit liever niet digitaal met ons delen? Kom gezellig langs bij de weekmarkt! Onze kraam staat in de Marktstraat op vrijdag 8, 5, 22 en 29 oktober.

Wethouder Schippers over de oktober participatiemaand

Vorig jaar kon de oktober participatiemaand door corona alleen online doorgaan. Hoewel de gemeente daar goed op terugkijkt, is wethouder Schippers blij dat de gemeente dit jaar weer de straat op kan.

“Er gaat niets boven een goed gesprek waarbij je elkaar ziet. Daarom staan we weer een aantal vrijdagen op de markt. In de gesprekken op de markt komen de leukste ideeën boven om Waddinxveen mooier te maken. Die reserveren we graag voor de Meet & Match. Tegelijk kunnen inwoners hun hart luchten over de dingen waar ze niet blij mee zijn. Daar is ook ruimte voor.”

Uit de online oktober participatiemaand van vorig jaar neemt Schippers een belangrijke les mee. “Dat is dat inwoners ook vanaf de bank thuis willen kunnen meedenken met de gemeente. Daarom hebben we geïnvesteerd in het online participatieplatform Waddsup. Dat platform gaat in de toekomst heel belangrijk worden! Inwoners kunnen daar hun mening geven over projecten en beleid waar we mee bezig zijn. En zelf ook initiatieven indienen, zoals bij de Meet & Match.”