Eind 2018 begin 2019 starten de werkzaamheden voor het opknappen van de wegen, stoepen en het groen van het Nicolaaserf.

Het doel van dit onderhoud is de wijk een meer moderne uitstraling te geven. Daarnaast is het groen, met de planten rond de vijver, een belangrijk aandachtspunt.

Het project is op dit moment in de voorbereidingsfase. De gemeente wil met de bewoners tot een ontwerp komen. Als dagelijkse gebruiker weet u als geen ander van de huidige openbare ruimte en wij betrekken u daarom graag bij het opknappen van dit gebied.

Op 23 mei 2018 is, tijdens een bewonersavond, het voorlopige ontwerp gepresenteerd. Bewoners hebben hun mening, aandachtspunten en ideeën gegeven over het ontwerp. Deze reacties zijn waar mogelijk bij de verdere uitwerking van het herinrichtingsontwerp betrokken. Buro Zuijderwijk heeft het Definitief Ontwerp gemaakt.

Aannemer Wegenbouw Bestratingen Nederland ’81 V.O.F voert de vernieuwingswerkzaamheden uit.

Het ontwerp moet voldoen aan een aantal bestaande beleidsplannen, zoals:

Planning

De aannemer start op 3 december 2018 met de voorbereidende werkzaamheden. Om de overlast tijdens de kerstvakantie te beperken, starten de werkzaamheden, waarbij de straat echt opgebroken en afgesloten moet worden, vanaf 7 januari 2019.

De werkzaamheden lopen door tot het 2e kwartaal van 2019.