Donderdag 25 juni heeft Park Triangel een belangrijke mijlpaal bereikt: de 1.000ste woning is feestelijk opgeleverd. Blije bewoners Denise (26) en Sebastiaan (27) hebben de symbolische sleutel ontvingen uit handen van Gezina Atzema, wethouder ruimtelijke ontwikkeling, economie en duurzaamheid, en Alexander de Vries, directeur Park Triangel.  

Park Triangel heeft straks, in 2028, ruim 2.500 woningen, maar voelt kleinschalig. De wijk is buurtje voor buurtje gebouwd, zodat bewoners vanaf dag één rustig wonen zonder bouwverkeer door de straat. De buurtjes zijn met elkaar verbonden door een groot park. Park Triangel is nog niet voor de helft gereed, maar alles is er al: het park met veel sport- en spelmogelijkheden, het groen, speelplekken, fietspaden, het station, twee scholen en een kinderopvang, een huisartsenpraktijk én een tandarts.

Ruimte voor starters

“In Park Triangel kan iedereen wonen, van sociale huur tot vrije sector koop en alles er tussenin”, vertelt wethouder Gezina Atzema. “Er is een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen én koopwoningen voor starters. Om starters een kans te geven op de woningmarkt is er een uniek product in Park Triangel. Er zijn 300 koopstartwoningen gerealiseerd waarmee starters met uitgestelde betaling een woning kunnen kopen. Daarnaast heeft BPD het Woningfonds opgericht om het gat te vullen tussen sociale huur en vrije sector, omdat veel mensen nu niet kunnen huren. Inmiddels zijn er 65 middeldure woningen gebouwd en gaat BPD Woningfonds nog eens 200 huurwoningen in Park Triangel realiseren. De eerstvolgende fase zijn 90 middeldure huurwoningen. Daarvoor is wel een bestemmingsplanwijziging nodig en die procedure loopt nu. Het is mooi als mensen kunnen starten en doorstromen en dat dit binnen Park Triangel mogelijk is.”

Kwaliteit woonwijk zorgt ook voor doorstromers

“De wijk is vanwege de kwaliteit populair in de regio”, vertelt Alexander de Vries, directeur CV Park Triangel, “dat merken we aan het aantal inschrijvingen vanuit Zoetermeer, Gouda en Den Haag. Woningen hier zijn gewild en stijgen sterk in waarde. De bewoners die als een van de eersten de sleutel van hun nieuwe huis hebben gekregen, staan nu weer ingeschreven voor een nieuwe woning in Park Triangel. Dankzij de overwaarde op hun huis, kunnen ze een wooncarrière maken. Dat ze dan opnieuw kiezen voor Park Triangel is het grootste compliment. Mensen voelen zich hier thuis.”

Woningen in de verkoop 

In Parkweide is de verkoop gestart van 66 woningen in de statige Tudorstijl. De rijkheid in detaillering maakt ieder huis uniek. Er komen parkjes, plantsoenen en bomen in de wijk en kunnen kinderen naar hartenlust buitenspelen. Dichtbij het centrale park van Park Triangel zijn de eerste 47 woningen in Parkzicht in de verkoop. Eveneens geïnspireerd op Engelse architectuurstijlen. Sfeervolle rijwoningen, 2-onder-1-kaphuizen en vrijstaande villa’s aan het water, in een groene straat of een autovrij groen hofje. Hier is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, tuitgevels en baksteen in verschillende kleurschakeringen. Eind 2020 start ook de verkoop van 65 woningen van Hof van Parkrijk, in de volgende buurt Parkrijk.

uitreiking sleutel 1000 ste woning Triangel
luchtfoto traingel