Aanstaande maandagavond vindt een onlinebijeenkomst plaats over het Preventieakkoord Waddinxveen. Het preventieakkoord is er voor de gezondheid van alle Waddinxveners. Iedereen die meer wil weten over dit akkoord is welkom. De avond start om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Het is voorlopig het laatste moment om ideeën aan te dragen. De afgelopen maanden heeft dhr. Jan Janssens in opdracht van de gemeente ongeveer 50 lokale organisaties, instellingen en bedrijven gesproken over de inhoud en aanpak van het akkoord. In de dagen na de onlinebijeenkomst wordt het preventieakkoord verder klaar gemaakt. Daarna ondertekenen de partners het op 30 april. 

Meld u aan voor de onlinebijeenkomst op 26 april 

Dat kan door een mail te sturen naar Jan Janssens via j.w.janssens@preventieakkoord-waddinxveen.nl. Daarna krijgt u een uitnodiging en link waarmee u kunt inloggen voor de onlinebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst komt u meer te weten over het Waddinxveense preventieakkoord. Ook kunt u ideeën delen voor initiatieven en activiteiten. Verder is het mogelijk om u met uw organisatie als partner aan te sluiten bij het akkoord. 

Het Preventieakkoord Waddinxveen is een lokaal akkoord

2 jaar geleden werd het Nationaal Preventieakkoord gesloten. Meer dan 70 landelijke organisaties spraken met elkaar af om de gezondheid van alle Nederlanders te bevorderen. Overal in het land wordt nu gewerkt aan lokale preventieakkoorden. Het Nationaal Preventieakkoord kent drie hoofdthema’s, namelijk de preventie van gezondheidsschade door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik. Deze thema’s komen ook terug in het Waddinxveense preventieakkoord, maar dan breder. In dit akkoord maken de partners afspraken over initiatieven die bijdragen aan lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welbevinden.