Daniëlla, Inkoopadviseur

Samen met collega’s zoeken naar oplossingen, dat voelt goed en veilig

Wat doe je?

Ik ben inkoopadviseur en begeleid mijn collega’s bij het maken van keuzes bij hun inkoopprocessen. Dat kan een kleine aanschaf zijn, maar ook een grote Europese aanbesteding. Zo heb ik pasgeleden de meervoudig onderhandse aanbesteding Verzekeringsmakelaar afgerond. Ook heb ik een bijdrage geleverd aan de Europese aanbestedingen voor externe inhuur en een applicatie voor het zaak- en archiefsysteem. Daarmee kunnen de collega’s straks sneller en efficiënter werken. Ik vind het belangrijk dat we rechtmatig en doelmatig inkopen en let er goed op wat echt belangrijk is. Waar hebben de inwoners de meeste behoefte aan? Zo lever ik een bijdrage aan de toekomst van Waddinxveen en iedereen die er woont of werkt.

Wat vind je fijn aan het werken bij de gemeente Waddinxveen?

De kansen die de organisatie mij gegeven heeft! Ik begon in een tijdelijke functie, waarbij ik de facility manager voor een paar maanden heb vervangen. Zij was met zwangerschapsverlof. Ik vond het zo leuk dat ik na afloop direct heb gesolliciteerd op een interne vacature. Toen het nodig was om de inkoopkennis van het team uit te breiden, kreeg ik de kans om de opleiding Nevi 1 Professional te volgen. Na het afronden van deze opleiding begon ik direct als adviseur. Adviezen geven en collega’s ondersteunen bij hun inkoop. Dit werk past goed bij mij.

Wat zou je tegen toekomstige collega’s willen zeggen?

Bij de gemeente Waddinxveen krijg je veel kansen en kun je diverse projecten oppakken. Als ik ideeën heb om de inkoop bij de gemeente te versterken en verder uit te bouwen, wordt er echt naar me geluisterd. De lijnen zijn kort en de collega’s zijn toegankelijk, open en betrokken. De sfeer is zakelijk op een vriendelijke manier. Zeg wat je gaat doen en doe vervolgens wat je zegt. Als het toch niet lukt en je geeft het op tijd aan, dan zoeken de collega’s samen met jou naar oplossingen. Dat voelt goed en veilig. En zoals je aan mij kunt zien: je krijgt hier heel veel mogelijkheden.