Vandaag hebben de wethouders Brigitte Leferink en Kirsten Schippers 5 mannen in het zonnetje gezet op Internationale Vrouwendag. Dit jaar is het thema ‘V/M Solidariteit - De kracht voor verandering’. Al jarenlang strijden vrouwen voor een gelijkwaardige behandeling. Maar hiervoor is ook de inzet van mannen hard nodig. Daarom riepen we Waddinxveners op mannen aan te melden die zich inzetten voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. De wethouders hebben Richard Gouweleeuw, Rob van der Lans, Bert de Rijke, Art-Jo Wittenberg en Tony de Zeeuw verrast met een boeket bloemen. En hen bedankt voor hun bijdrage aan de emancipatie van vrouwen en mannen. 

De wethouders waarderen de inzet van deze mannen enorm

Wethouder Leferink: “Voor een gelijkwaardige positie van vrouwen en mannen heb je allebei nodig. Vrouwen hebben de laatste decennia een inhaalslag gemaakt als het gaat om opleiding en werk. Mannen moeten solidair zijn, ruimte maken en ruimte bieden. Hun deel van zorgtaken op zich nemen. Alleen door samen op te trekken kun je die gelijkwaardigheid echt vormgeven.” 

Wethouder Schippers: “Mannen hebben een rol in het zorgen voor een gelijkwaardige positie voor vrouwen. Dit kan op vele manieren. Van een gelijkwaardige verdeling in het huishouden en de zorg voor de kinderen tot zorgen voor veranderingen op de werkvloer. De mannen die in het zonnetje gezet zijn laten zien hoe zij een bijdrage leveren aan een gelijkwaardige positie voor vrouwen.” 

Wethouder Schippers met Art-Jo Wittenberg
Wethouder Leferink met Tony de Zeeuw