De burgemeester vindt de mening van de kinderen in Waddinxveen heel belangrijk. Daarom heeft hij afgelopen schooljaar aan leerlingen van alle basisscholen in Waddinxveen gevraagd hoe we kinderen meer kunnen betrekken bij de politiek. Hier zijn veel leuke ideeën uitgekomen en met stip op 1 staat de kinderburgemeester!

Daarom hebben we eind juni een oproep gedaan aan alle kinderen uit Waddinxveen die volgend schooljaar in groep 8 zitten. 15 kinderen hebben zich aangemeld om kinderburgemeester te worden. Zij hebben leuke enthousiaste filmpjes ingestuurd.

De burgemeester heeft met heel veel plezier de filmpjes bekeken. Wat was het lastig om een keuze te maken! Maar met veel hulp is het gelukt. Hij keek goed naar onder andere creativiteit, spontaniteit, durf, ideeën en enthousiasme.

Het was een moeilijke keuze want alle kinderen hebben ontzettend hun best gedaan. Maar er kan er maar één kinderburgemeester zijn.

De 1ste kinderburgemeester van Waddinxveen is Liva van Steensel. Zij mag het hele schooljaar 2020-2021 met de burgmeester op stap.

Op dinsdag 14 juli is Liva thuis verrast door burgemeester Nieuwenhuis met dit leuke nieuws. 7 September wordt zij officieel geïnstalleerd in het gemeentehuis en ontvangt zij de kinderburgemeester-keten.

De andere  kandidaten hebben een persoonlijk berichtje gekregen van burgemeester Nieuwenhuis. In september krijgen zij van de burgmeester een uitnodiging voor een persoonlijk bedankje en praatje in het gemeentehuis.