Kledingpas en Schoolspullenpas

Kinderen van 6 tot en met 11 jaar kunnen een kledingpas aanvragen. En voor leerlingen van 12 tot en met 17 jaar is er een schoolspullenpas. Ze krijgen de pas van de stichting Leergeld Waddinxveen als hun ouders weinig inkomen hebben. De aanvragen moeten vóór 1 juni binnen zijn.

Vraag de pas nu aan want dit kan alleen in mei.

De leeftijd op 1 augustus is bepalend. Op de kledingpassen staat 100 euro  en op de schoolspullenpas 50 euro. Besteding kan van 1 juli tot en met 30 september. Een voorwaarde is dat de ouders/verzorgers in Waddinxveen wonen en een inkomen hebben van maximaal 1348 euro per maand als alleenstaande ouder of niet meer dan 1926 euro als ze gehuwd zijn of samenwonen. Aanvragen kan de hele maand mei via leergeldwaddinxveen.nl(externe link).

Waar kan ik de pas gebruiken?

De kledingpas is te besteden bij een groot aantal kledingwinkels in Waddinxveen en omgeving. Voor schoolspullen kan men ook bij winkels in het dorp en omgeving terecht. In juni zal op de website van leergeld een winkellijst staan.

Alle kinderen doen mee

Leergeld Waddinxveen vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen met hun vriendjes en klasgenoten. Daarom worden schoolreizen, laptops en fietsen vergoed.  Want nu meedoen is straks meetellen. De passen worden uitgegeven in samenwerking met de gemeente Waddinxveen.