Lintje aanvragen? Doe het vóór 15 juni!

We kennen ze allemaal wel. Mensen die zich al vele jaren inzetten voor anderen. Voor een vereniging, stichting, kerk of goed doel. Mensen met bijzondere verdiensten voor de samenleving, vaak in bescheidenheid en zonder eigenbelang. Kent u ook zo iemand en wilt u hem of haar eindelijk eens in het zonnetje zetten? Draag die persoon dan vóór 15 juni aan voor een Koninklijke onderscheiding.

Wanneer komt iemand in aanmerking?

Voor de toekenning van een Koninklijke onderscheiding gelden een aantal voorwaarden. Meerdere zaken spelen hierbij een rol, zoals de aard, periode, tijdsduur, actualiteit en herkenbaarheid van iemands activiteiten. Daarnaast is het van belang welke verantwoordelijkheid iemand draagt en in hoeverre de verdiensten vrijwillig zijn. Een voorstel dient zo goed mogelijk te worden onderbouwd. Bij het voorstelformulier moet u minimaal drie ondersteunersbrieven, voorzien van een handtekening, toevoegen.

Wilt u meer informatie?

Kent u iemand die u voor een Koninklijke onderscheiding wilt voordragen? Neem dan eerst contact op met een medewerkster van het bestuurssecretariaat verdere uitleg voordat u uw aanmelding indient, via tel. 14 0182 of via e-mail bestuurssecretariaat@waddinxveen.nl.

Ook kunt u op www.lintjes.nl lezen hoe u een aanvraag kunt doen. Een voorstelformulier vindt u via www.lintjes.nl/voordragen

Wat kost het?

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Direct regelen

  • Neem contact op met het bestuurssecretariaat via 140182.
  • Vul het formulier online in en stuur het op naar de gemeente. Dan kan naar bestuurssecretariaat@waddinxveen.nl of naar Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen.
  • Na ontvangst van het formulier neemt het bestuurssecretariaat contact met u op.

Voorstelformulier Koninklijke onderscheiding

Hoe werkt het?

De meeste Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de 'lintjesregen'. De lintjesregen is elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag.

  • Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen van het volgend jaar? Dan moet u dit uiterlijk vóór 1 juli doen.
  • Gaat het om een tussentijdse onderscheiding? Dan moet u het voorstel uiterlijk 6 maanden vóór de gewenste uitreikingsdatum indienen bij de gemeente.
  • U kunt alleen iemand voordragen bij de gemeente waarin die  persoon woont.

Wat moet ik doen?

Op Lintjes.nl leest u meer over hoe de persoon de onderscheiding kan krijgen.

Aanvragen / formulieren

Wilt u het aanvraagformulier handmatig invullen, ga dan naar de link op lintjes.nl en download het formulier.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie?
Chat met ons of kijk op Facebook of Twitter.

U kunt uw vraag ook stellen via ons contactformulier.

Monica

Monica 
afdeling Publieksplein