Op 16 september 2019 reikte burgemeester Nieuwenhuis een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer P.J.M. van der Kleij en de heer J.A. de Jonge, beiden (voormalig) lid van de vrijwillige brandweer van Waddinxveen en Gouda. 

De heer van der Kleij

De heer P.J.M. (Peter) van der Kleij is geboren op 24 mei 1963 te Gouda. Decorandus is werkzaam als hovenier bij Van Vliet Bedrijven te Waddinxveen en was van 1986 tot maart 2018 lid van de vrijwillige brandweerkazerne Waddinxveen. Hij fungeerde als manschap en coördinator van de Waarnemings- en Verkenningseenheid (WVD). Naast het begeleiden van nieuwe collega’s voor de reguliere brandbestrijdingstaken heeft de heer Van der Kleij als coördinator van de WVD veel tijd en energie gestoken in het up-to-date houden van het materieel en de geoefendheid van de WVD-ploeg van kazerne Waddinxveen en overige regionale WVD-ploegen. 

Na meer dan 31 jaar trouwe brandweerdienst werd op maandag 16 september officieel afscheid genomen van de heer Van der Kleij.

De heer de Jonge

De heer J.A. (Jack) de Jonge is geboren op 26 november 1963 te Gouda. Decorandus is werkzaam als adviseur vakbekwaamheid bij Brandweer Hollands Midden en was van 1982 tot en met januari 2017 lid van de vrijwillige brandweerkazerne Gouda en Waddinxveen. Hij fungeerde als manschap en bevelvoerder. Tijdens zijn brandweercarrière heeft de heer De Jonge diverse opleidingen en scholingen gevolgd tot het niveau Officier van Dienst. 

Ook ontplooide de heer De Jonge de volgende activiteiten:
1982 – 2015    vrijwilliger/(hoofd)instructeur bij de (Stichting) Jeugdbrandweer, afdeling Gouda
1985 – 2017     bestuurslid en penningmeester (1990-2016) van de (Stichting) Jeugdbrandweer, Kring Midden-Holland. De heer De Jonge was tevens actief als jurylid bij jeugdbrandweerwedstrijden.
2011 - 2016    regionaal coördinator van de Jeugdbrandweer Hollands Midden.

De heer De Jonge ontving diverse eretekens van de Jugendfeuerwehr Nordrein Westfalen waaronder de Leistungsspange (prestatiespeld) en het Ehrennadel im Silber alsmede de Ehrennadel im Gold (ereteken zilver en goud) van het Deutscher Feuerwehr Verband. Ook is hij erelid van de vrijwillige brandweer te Sollingen (Duitsland).

Na meer dan 35 jaar trouwe brandweerdienst (Gouda en Waddinxveen) wordt er op maandag 16 september officieel afscheid genomen van de heer De Jonge.

Onderscheidingen

De heer P.J.M. van der Kleij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
De heer J.A. de Jonge wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heren Van der Kleij en De Jonge met burgemeester Nieuwenhuis. Bron: Redactie Hart van Holland