Gaat uw kind naar een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang (BSO), of gastouder? Dan heeft u misschien recht op een vergoeding: de kinderopvangtoeslag. U heeft recht op kinderopvangtoeslag als u werkt, studeert, werkzoekende bent of een inburgeringscursus volgt. Daarnaast moet de kinderopvangorganisatie aangemeld zijn in het Landelijk Register Kinderopvang. Kijk voor alle voorwaarden op www.belastingdienst.nl. Hier vraagt u ook uw kinderopvangtoeslag aan.

Aanvullende vergoedingen

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Sinds 1 januari 2019 kan u bij het kinderdagverblijf een aanvullende vergoeding aanvragen voor kinderen tussen de twee jaar - drie maanden en vier jaar oud. De volgende kinderdagverblijven ontvangen een bijdrage van de gemeente:

KinderdagverblijfLocatieTelefoonE-mail
Stichting Quadrant KindercentraVerschillende locaties0182 - 689 896info@quadrantkindercentra.nl
Zie Uit!

Peutergroep Mazzy

Lindengaarde 17A

2742 TP Waddinxveen

+31(0)6 - 30 84 90 79info@zieuit.nl
Kind & Co

Peutergroep Boskoop: Bouwsteen

Jac P. Thijssestraat 30

2771 HT Boskoop

+31(0)30 695 84 69info@kmnkindenco.nl

Extra vergoeding

In sommige gevallen zijn deze vergoedingen niet voldoende. Bijvoorbeeld als u werk zoekt of wegens sociaal medische redenen geen kinderen kan opvangen. In die gevallen kan de gemeente extra bijdragen. Wilt u weten of u recht heeft op een extra vergoeding van de gemeente? Neem dan contact op met Team Wadwijzer via telefoonnummer 14 01 82 of stuur een e-mail naar wadwijzer@waddinxveen.nl.