Woensdag 1 juli hebben de kinderen, die rondom het pleintje aan de Da Costaweg wonen, meegeholpen om het pleintje op te knappen. Op het plein is een tafeltennistafel geplaatst en een hinkelbaan aangelegd. Ook is er met wegenverf een skelter/skeelerbaan aangebracht en kunnen de kinderen over een avontuurlijk houtsprokkelpad door het plantsoen lopen. De kinderen hebben zelf de poefjes in leuke, felle kleuren geschilderd.

Samen werken aan speelplekken

In 2019 hebben vier kinderen een brief aan de burgemeester geschreven. Zij gaven aan dat het pleintje aan de Da Costaweg 13-25 saai was voor kinderen. Bij de brief zat een tekening met ideeën en een handtekeningenactie van de buurtbewoners. Natuurlijk krijgt de gemeente vaker verzoeken voor mooiere straten, pleinen of speelplekken, maar kan niet op alle verzoeken ingaan. Maar bij dit verzoek konden wij met een paar eenvoudige aanpassingen en samen met de kinderen het pleintje een stuk aantrekkelijker maken.

De initiatiefnemers werden door de Wethouder Kirsten Schippers met een doos chocola bedankt voor hun inzet en goede ideeën.