Wilt u kabels en leidingen ondergronds leggen in openbaar gebied, dan moet u hiervoor vergunning of instemmingsbesluit aanvragen bij de gemeente.

Houd bij nieuwbouw of forse verbouw rekening met bekabeling en leidingen (voor telecommunicatie, gas, elektriciteit, water of gevaarlijke stoffen). Informatie over de ligging van bestaande kabels en leidingen kunt u apart opvragen bij het Kadaster(externe link) door middel van een zogenaamde Klic-melding.

Voor het plaatsen van bovengrondse kabels en leidingen hebt u een omgevingsvergunning nodig.

Direct regelen

Wilt u bovengrondse leidingen plaatsen, dan hebt u een omgevingsvergunning nodig. U kunt deze aanvragen via het

Omgevingsloket online


Voor het aanvragen van vergunningen en instemmingsbesluiten voor de aanleg van kabels en leidingen in de openbare ruimte, alsmede voor het aan- en afmelden van deze werkzaamheden, moet u gebruikmaken van het digitale systeem

MOOR

Voor vragen over het gebruik van MOOR kunt u contact opnemen met het MOOR platform, bereikbaar via telefoonnummer 035-524 8903 of via helpdesk@moorwerkt.nl.

Wat moet ik doen?

Wilt u bovengrondse leidingen plaatsen, dan hebt u een omgevingsvergunning nodig. U kunt deze aanvragen via het Omgevingsloket online.(externe link)

Voor de aanleg van ondergrondse leidingen in openbaar gebied geldt het volgende:

  • Vraag vergunning of instemming aan bij de gemeente (via MOOR(externe link)).
  • Meld de aanleg van ondergrondse werken in openbaar gebied bij het Kadaster.
  • Voor de plaatsing van nieuwe buisleidingen voor gevaarlijke stoffen op een nieuw traject is een bestemmingsplanwijziging nodig.
  • Voor de plaatsing van nieuwe buisleidingen voor gevaarlijke stoffen op een bestaand traject (dus reeds voorkomend in het bestemmingsplan) is een omgevingsvergunning nodig.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie?
Chat met ons of kijk op Facebook of Twitter.

U kunt uw vraag ook stellen via ons contactformulier.

Monica

Monica 
afdeling Publieksplein