Op dinsdagmiddag 1 december kregen Isa van der Sluis (11) en Zoë van Velzen (15) de jeugdonderscheiding van wethouder Brigitte Leferink (Jeugd). Isa werd verrast op het plein van basisschool De Regenboog. Zoë kreeg de onderscheiding thuis uitgereikt.

Isa is prijswinnaar van de Wereld Kinderen Haiku Wedstrijd

Deze wedstrijd is een internationale haiku- en tekenwedstrijd voor kinderen tot en met 15 jaar. Door via haar basisschool (De Regenboog) mee te doen aan deze wedstrijd, heeft ze Waddinxveen en haiku op de kaart gezet. De zestiende editie van de wedstrijd werd gehouden van 1 oktober 2019 tot en met 29 februari 2020. Het thema was sport.

uitreiking jeugdonderscheiding aan Isa door wethouder Leferink

Zoë is een veelbelovend talent in de baanwielersport

Eind november 2019 heeft zij twee keer zilver gewonnen bij de NK-ploegenachtervolging en de teamsprint. Een maand later behaalde zij de gouden medaille en de Nederlandse titel puntenkoers. In haar korte carrière werd ze al verschillende keren kampioen. Zoë heeft met haar prestaties het baanwielrennen op de kaart gezet in Waddinxveen, maar zij heeft ook Waddinxveen op de kaart gezet.

Uitreiking jeugdonderscheiding aan Zoe van Velzen door wethouder Leferink

De jeugdonderscheiding is bedoeld om jongeren in de schijnwerpers te zetten

De onderscheiding is er voor jeugdige talenten tussen de 6 en 18 jaar die een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van sport, cultuur of wetenschap. Ook jongeren die zich belangeloos inzetten voor een mooier, beter of bekender Waddinxveen komen in aanmerking. Het hele jaar kunnen jongeren via onze website aangemeld worden.