Zon op bedrijfsdaken Waddinxveen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Zon op bedrijfsdaken Waddinxveen

Zon op bedrijfsdaken Waddinxveen

Dit item is gearchiveerd op 08-10-2018
duurzaamheid

Zonnepanelen op bedrijfsdak met forse subsidie van de Rijksoverheid
Heeft u een bedrijfspand in Waddinxveen? Doe dan mee aan deze actie waarbij u voordelig zonnepanelen kunt aanschaffen!  Als u dit najaar meedoet kunt u nog gebruikmaken van de aantrekkelijke subsidie van de Rijksoverheid (SDE-subsidie). Deze actie geldt ook voor scholen en verenigingen.

Daarom zonnepanelen

Met zonnepanelen op uw bedrijfsdak wekt u uw eigen duurzame energie op en kunt u uw energierekening aanzienlijk verlagen. Tegelijkertijd geeft het verduurzamen van uw locatie uw imago een boost. En de terugverdientijd? Die kan dankzij de SDE-subsidie rond de 8 jaar liggen. En met een extra subsidie van de provincie Zuid-Holland kan die zelfs richting de 5 jaar gaan. Daarnaast geeft de gemeente Waddinxveen nu ook korting op de uitvoering van het haalbaarheidsonderzoek.

Deelnemers kunnen rekenen op:

  • Volledige ontzorging
  • Lage of geen investeringskosten
  • Projectfinanciering

Voor dit traject is het bedrijf Greenspread, gespecialiseerd in de ontwikkeling en exploitatie van duurzame-energiesystemen, aangetrokken. Greenspread is niet gebonden aan een leverancier of installateur, maar geeft objectief advies over de meest verstandige keuzes die een ondernemer kan maken. 

Extra bijdrage vanuit gemeente Waddinxveen

Gemeente Waddinxveen wil het extra aantrekkelijk maken voor bedrijven om te investeren in zon op hun bedrijfsdak. Vandaar dat er een bijdrage vanuit de gemeente Waddinxveen beschikbaar is voor het haalbaarheidsonderzoek dat Greenspread uitvoert. Een haalbaarheidsonderzoek en aanvraag van de subsidie kost normaal €250 euro. Omdat de gemeente €100 bijdraagt betaalt u maar €150. U kunt ook kiezen voor een uitgebreidere scan en locatieonderzoek. Deze scan kost normaal €750. De gemeente draagt dan €150 euro bij, waardoor u nog maar €600 euro betaalt!

Zelf investeren?

Dat kan, maar hoeft niet. Het voordeel van zelf investeren is natuurlijk een hoger rendement. U kunt ervoor kiezen om:

  1. Zelf te investeren in de zonnepanelen en zelf de stroom te gebruiken; 
  2. Zelf te investeren en zelf de stroom te gebruiken en financiering aan te trekken via Zon op Bedrijfsdaken Waddinxveen; 
  3. Niet zelf te investeren maar wel zelf de stroom te gebruiken: u betaalt dan een leasebedrag voor de zonnepanelen maar bespaart per saldo wel direct op uw energiekosten.

Komt u in aanmerking?

De Stimuleringsregeling Duurzame Energie+ (SDE+) is bedoeld voor bedrijven en organisaties met een grootverbruikersaansluiting. Op een schuin dak heeft u hiervoor ongeveer 100 m2 vrije ruimte nodig. Op een plat dak heeft u hiervoor ongeveer 200 m2 vrije ruimte nodig. 

Meedoen?

Schrijf u snel in via www.waddinxveen.nl/zonopdak voor de najaarsronde, want dan geldt nog de aantrekkelijke subsidieregeling van de Rijksoverheid (de SDE+ subsidie)!

Zon op Bedrijfsdaken Waddinxveen is een initiatief van Duurzaamheidsplatform Waddinxveen (DPW), Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) en gemeente Waddinxveen.

RSS