Woningkopers die gaan verduurzamen kunnen extra geld lenen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Woningkopers die gaan verduurzamen kunnen extra geld lenen

Woningkopers die gaan verduurzamen kunnen extra geld lenen

Dit item is gearchiveerd op 10-03-2018

In 2018 kunnen woningkopers van nieuwbouw- en bestaande woningen extra lenen voor het energiezuinig maken van hun woning.

Voor het financieren van energiebesparende maatregelen mogen woningkopers van een bestaande woning maximaal 6%  meer lenen op de getaxeerde waarde van de woning. Bij de aanschaf van een woning van € 200.000 mag dus tot € 12.000 extra worden geleend voor bijvoorbeeld het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen.

Voor woningkopers van een nieuwbouwwoning geldt dat zij
€ 25.000,- extra kunnen lenen voor het energiezuinig maken van hun woning, mits het een energieneutrale woning wordt. Dit houdt in dat het woninggebonden energieverbruik (ruimteverwarming, koeling en warm tapwater) gegarandeerd gedekt wordt door energie die zelf wordt opgewekt. De energie-index (EI) of energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van de woning moet onder de 0 vallen.

Gratis en onafhankelijk advies
Heeft u een woning op het oog, of heeft u net een woning gekocht? Neem dan eens contact op met het Duurzaam Bouwloket van gemeente Waddinxveen. Zij kunnen u vertellen welke mogelijkheden er zijn om uw woning energiezuinig en duurzaam te maken. Stel uw vraag aan een adviseur door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl of te bellen naar 072 – 743 39 56. Neem ook eens een kijkje op de website www.duurzaambouwloket.nl; hier vindt u meer informatie over de mogelijke maatregelen, financieringsmogelijkheden en betrouwbare uitvoerende bedrijven.

Check of er subsidie mogelijk is!
Voordat u aan de slag gaat is het altijd handig om te checken welke subsidies er beschikbaar zijn. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen en doe de energiesubsidiecheck!

Duurzaam Bouwloket wordt door gemeente Waddinxveen ingezet om woningbezitters te voorzien van gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van de woning. Zij helpen u van A tot Z verder.