Wethouder De Jong geeft startsein signaalbord voor Hefbrug

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Wethouder De Jong geeft startsein signaalbord voor Hefbrug

Wethouder De Jong geeft startsein signaalbord voor Hefbrug

Dit item is gearchiveerd op 09-10-2017

Vandaag stelde wethouder Kees de Jong de DRIP officieel in werking. DRIP staat voor Dynamische Route Informatie Paneel en staat bij de rotonde aan de Juliana van Stolberglaan.

Dit paneel geeft een signaal wanneer de hefbrug open is (20 seconden van tevoren en tijdens de opening). De alternatieve route via de Coenecoopbrug wordt dan getoond op de DRIP. Automobilisten kunnen dan zelf een keuze maken tussen de wachtrij of de alternatieve route. De gemeente koos voor deze plek omdat vanuit die richting het meeste verkeer de hefbrug over gaat richting Gouda en de A12. Kees de Jong:  “Met de inzet van deze slimme techniek willen we de brugverbindingen beter benutten, de snelle doorstroming bevorderen en onnodig wachten voorkomen”.  Zie ook het filmpje https://www.youtube.com/watch?v=YmV-xaj8l7k

In 2018 wordt samen met de provincie Zuid Holland het kruispunt N207 – Brugweg – Hefbrug aangepakt. Belangrijke veranderingen zijn onder andere dat de verkeerslichten worden voorzien van ‘slimme’ systemen waarmee de doorstroming verbetert. Ook komt er voor fietsers vanaf de Brugweg een apart verkeerslicht.

RSS