Waddinxveense Cultuurprijs 2017

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Waddinxveense Cultuurprijs 2017

Waddinxveense Cultuurprijs 2017

De gemeente Waddinxveen kent ieder jaar de Waddinxveense Cultuurprijs toe aan een persoon of een instelling die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het plaatselijke culturele leven. Ook wordt een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan degene(n) die zo een goede stimulans wordt gegeven om op de ingeslagen weg voort te gaan.

De cultuurprijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van € 750,00 voor de winnende persoon óf winnende organisatie. De aanmoedigingsprijs bestaat uit een geldbedrag van € 150,00. De 5 genomineerden ontvangen een nominatie-oorkonde

Wie komt in aanmerking?

Personen of organisaties die zich het afgelopen jaar actief hebben ingezet voor het Waddinxveense cultuurleven komen in aanmerking voor deze prijs. Een persoon moet minstens vijf jaar in de gemeente Waddinxveen woonachtig zijn, een instelling moet minstens vijf jaar een actieve werking ontplooid hebben binnen de gemeente.

Kunstdisciplines die in aanmerking komen zijn:

• beeldende kunst,
  • fotografie,
  • film,
  • multimedia,
  • muziek,
  • zang,
  • drama,
  • dans,
  • poëzie en proza en
  • mengvormen van disciplines

Aanmelden

Kandidaten kunnen worden aangemeld tot 15 juni van ieder jaar. Kent u iemand of een organisatie die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor het Waddinxveense culturele leven en die deze prijs verdient? Of wilt u zelf de Cultuurprijs in de wacht slepen? Meldt u zich dan aan of draag een kandidaat vóór 15 juni via het aanmeldformulier.

Hier de link naar het aanmeldformulier 2017

Procedure van toekenning

De jury kiest uit de aanmeldingen één persoon of organisatie die genomineerd wordt voor de Cultuurprijs en voor de aanmoedigingsprijs en draagt deze voor aan het college van B en W. Het college neemt een besluit waarbij het in principe de voordracht van de jury volgt.
De prijzen en nominaties worden uitgereikt door een lid van het college van B en W tijdens het Culturele evenement ‘WadCultureel’ op zaterdag 9 september 2017.

Samenstelling jury Waddinxveense Cultuurprijs

De volgende 5 personen zijn als jurylid benoemd:

• Galeriehouder te Gouda:                                                             Hans den Hollander
  • Namens de Sectie Kunst en Cultuur v/h Coenecoop College:    Sandra Orré
  • Directeur van MOZ-Art muziekschool Zuidplas:                          Bastienne Prins
  • Namens Fotografie, fotograaf:                                                     Sjaak Noteboom
  • Namens de initiatiefnemers, fractievoorzitter van D66:               Albert Grooten

Het regelement van de prijsvraag vindt u terug in onderstaande bijlagen.