Teruggave kosten inleveren Hout B bij afvalbrengstation

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Teruggave kosten inleveren Hout B bij afvalbrengstation

Teruggave kosten inleveren Hout B bij afvalbrengstation

De gemeenteraad heeft besloten geen kosten meer te rekenen voor het inleveren van de eerste kubieke meter (m3) Hout B. Vanaf 1 februari 2018 betalen inwoners alleen voor Hout B als zij meer dan 1 m3 bij het afvalbrengstation brengen. Inwoners die tussen 3 en 31 januari 2018 bij het afvalbrengstation betaalden voor het brengen van Hout B, kunnen de geïnde tarieven voor de eerste m3 vanaf 1 februari tot uiterlijk 15 maart 2018 terugvragen.

Sinds 1 januari betalen inwoners een aanzienlijk bedrag voor het inleveren van Hout B bij het afvalbrengstation. Dit besluit leidde tot veel onbegrip en ontevredenheid. Temeer omdat inwoners ervaarden hier onvoldoende over geïnformeerd te zijn. Op basis van de signalen uit de samenleving hebben zowel het college van B&W en de gemeenteraad de tarieven opnieuw kritisch bekeken. Besloten is dat inwoners vanaf 1 februari alleen betalen voor Hout B als zij meer dan 1 m3 brengen. De eerste m3 Hout B is dus gratis. Inwoners die meer dan 1 m3 brengen, betalen vanaf 2 m3 € 20,- per 0,25m3.

Wat is Hout B?

Er zijn verschillende categorieën hout. De verdeling is als volgt:

• Klasse A-hout is onbewerkt hout.
  • Klasse B-hout is hardboard, zachtboard, spaanplaat, vezelplaat, geperst hout, gebruikte meubels (geen rotan), geverfd hout, deuren, kozijnen (zonder glas en aluminium), niet-geïmpregneerd houtafval, sloophout, triplex en multiplex.
  • Klasse C-Hout is verduurzaamd of geïmpregneerd hout. Dit hout is bewerkt met stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

De eerste m3 Hout B is dus gratis.

Bedrag terugvragen

Het terugvragen gaat als volgt:

1. Digitaal, via dit aanvraagformulier. U wordt gevraagd in te loggen met uw DigiD. Daarnaast vragen wij de volgende informatie:

• Het betaalde bedrag voor Hout B
  • IBAN-nummer (rekeningnummer)
  • Naam en adresgegevens
  • E-mailadres (ter bevestiging van de aanvraag)
  • Telefoonnummer
  • Een betaalbewijs (bijvoorbeeld een printscreen van uw bank app, een kopie van de bon die u kreeg na betaling bij het afvalbrengstation of een kopie van een bankafschrift)

2. Via het aanvraagformulier dat u bij de balie van het gemeentehuis kunt ophalen. Hierop vragen wij de volgende informatie:

• Het betaalde bedrag voor Hout B
  • IBAN-nummer (rekeningnummer)
  • Naam en adresgegevens
  • E-mailadres (ter bevestiging van de aanvraag)
  • Telefoonnummer
  • Een betaalbewijs (bijvoorbeeld een printscreen van uw bank-app, een kopie van de bon die u kreeg na betaling bij het afvalbrengstation of een kopie van een bankafschrift) toe te voegen.

Het ingevulde formulier inclusief betaalbewijs kunt u inleveren bij de balie van het gemeentehuis.

Wanneer krijgt u uw geld terug?

Vanaf 1 februari tot 15 maart 2018 kunt u de bij het afvalbrengstation betaalde kosten voor de eerste m3 Hout B terugvragen. In de periode tussen 15 maart en 1 april wordt het bedrag aan u teruggestort.

Wanneer betaal ik wel?

De eerste m3 Hout B is dus gratis. Inwoners die meer dan 1 m3 brengen, betalen vanaf kuub 2 € 20,- per 0,25m3.