Terugblik week van de veiligheid waddinxveen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Terugblik week van de veiligheid waddinxveen

Terugblik week van de veiligheid waddinxveen

Dit item is gearchiveerd op 01-11-2017

Ook dit jaar heeft Waddinxveen mee gedaan met de landelijke Week van de Veiligheid, van 9 tot en met 13 oktober. Tijdens de Week van de Veiligheid is er aandacht gevraagd voor verschillende veiligheidsthema’s.

Maandag: Buurtpreventie
Op maandag 9 oktober zijn de buurtpreventieteams uit alle wijken van Waddinxveen in actie gekomen. Tijdens de actie is, in samenwerking met de politie en BOA’s, de gehele gemeente voor een avond preventief gesurveilleerd. Met als doel het verhogen van de veiligheidsgevoelens en het voorkomen van criminaliteit. Burgemeester Cremers benoemde het belang van actieve inwoners zoals de buurtpreventen en zette de coördinatoren van de buurtpreventieteams in het zonnetje.

Dinsdag: Senioren en financiële veiligheid

De seniorenraad heeft in samenwerking met de Rabobank Gouwestreek en Palet Welzijn een bijeenkomst met het thema ‘Financiele Veiligheid’ georganiseerd. Hoe kunt u uw bankgegevens veilig beschermen? Hoe kunt u voorkomen slachtoffer te worden van oplichting? Dat zijn vragen waar ongeveer 60 senioren antwoord op kregen doormiddel van een presentatie en verschillende filmpjes.

Woensdag: Hennepkwekerijen

Ook de medewerkers van het gemeentehuis kregen, net als ieder jaar, een presentatie over een veiligheidsonderwerp. Dit jaar vertelde ketenpartner Stedin over de vele gevaren die komen kijken bij een hennepkwekerij. Ook kwamen daarin de belangrijke taken van Stedin naar voren, die nauw samenwerkt met de politie als het gaat om het ontmantelen van illegale kwekerijen.

Donderdag: Jongeren op pad met BOA’s
Een aantal weken voor de Week van de Veiligheid konden jongeren zich opgeven om een middag met de Waddinxveense BOA’s mee te fietsen. Bo en Milan waren de winnaars van deze loting doordat zij een leuke motivatie hadden opgestuurd. Op donderdag 12 oktober hebben zij een inkijkje gekregen in het werk van de BOA’s en hebben zij een rondleiding gehad op het politiebureau.

Vrijdag: Aftrap Tent in de Wijk
Ondanks de halvering van het aantal woninginbraken dit jaar is het belangrijk om aandacht te blijven schenken aan dit onderwerp. Woninginbraken hebben namelijk een grote impact op de veiligheidsgevoelens van slachtoffers. Op vrijdag 13 oktober stonden de politie en gemeente op het Gouweplein om hier voorlichting over te geven en deelde hierbij tijdschakelaars uit. De komende ‘donkere’ maanden gaan de politie en de gemeente weer gezamenlijk de wijk in met de tent, om naar aanleiding van een woninginbraak in de betreffende straat voorlichting te geven.