Technisch probleem in productieproces reisdocumenten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Technisch probleem in productieproces reisdocumenten

Technisch probleem in productieproces reisdocumenten

Dit item is gearchiveerd op 04-12-2018

De Rijksoverheid heeft bekend gemaakt dat bij de productie van een beperkt aantal paspoorten en identiteitskaarten (ID-kaarten) zich een technisch probleem heeft voorgedaan.

In paspoorten en identiteitskaarten die zijn afgegeven in de periode van april tot en met juni 2018 kan een productiefout zitten. Hierdoor kunt u een foutmelding krijgen bij een elektronische controle bij een grensovergang.

Als u een reisdocument met een mogelijk technisch probleem bezit, krijgt u hierover een brief van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

U kunt ook zelf met een gratis app “BZK-ID” op een Android telefoon controleren of dit probleem zich voordoet bij uw reisdocument.

Daarnaast kunt u vanaf 16 juli bij ons terecht of bij Nederlandse ambassades in het buitenland om te controleren of deze fout in het reisdocument zit. Als het reisdocument fouten bevat dan wordt dit vanzelfsprekend gratis vervangen. U kunt gewoon op vakantie gaan en bij thuiskomst controleren of u uw reisdocument moet vervangen. Mocht het probleem zich voordoen doordat bijvoorbeeld een elektronische gate niet opent, dan kunt u altijd naar de reguliere grenscontrole gaan. Zowel de Koninklijke Marechaussee als de buitenlandse grensbewakingsautoriteiten zijn ervan op de hoogte gesteld dat de foutmelding kan optreden.  

Telefoonnummer en e-mailadres

Heeft u nog vragen over de fout in het productieproces van paspoorten en identiteitskaarten uitgegeven in april, mei en juni 2018? Dan kunt u bellen met 0800 - 020 10 46. Dit telefoonnummer is bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 17:00 uur. U kunt ook mailen naar mijnreisdocumenten@rvig.nl. Stuur geen kopie van uw paspoort of ID-kaart mee. Dat is niet nodig.

Meer informatie vindt u op www.rijksoverheid.nl/reisdocument.

 

RSS