Stem op ontwerp tunnelschildering station Waddinxveen Triangel

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Stem op ontwerp tunnelschildering station Waddinxveen Triangel

Stem op ontwerp tunnelschildering station Waddinxveen Triangel

Dit item is gearchiveerd op 27-05-2017

De fiets- en voetgangerstunnel van het nieuwe station Waddinxveen Triangel krijgt een speciaal Waddinxveens tintje. De gemeente Waddinxveen en provincie Zuid-Holland hebben de lokale kunstenaar Ruud Kooger uitgenodigd om de wanden van de tunnel te voorzien van een muurschildering,

die een link legt met Waddinxveen en goed past bij het nieuwe station. Ruud Kooger heeft drie ontwerpen gemaakt. Aan de inwoners van Waddinxveen de vraag: welk ontwerp heeft uw voorkeur? Klik op onderstaande link om uw stem uit te brengen. Stemmen kan tot en met 26 mei 2017. Het ontwerp dat de meest stemmen krijgt, werkt Ruud Kooger verder uit als muurschildering. Ruud Kooger heeft al eerder werken in de openbare ruimte van Waddinxveen gemaakt, onder andere voor de Noordertunnel en Willem Alexandertunnel. Ook in andere gemeenten is werk van Ruud in het openbaar te zien.

Nieuw station
Het nieuwe station Waddinxveen Triangel is momenteel volop in aanbouw. Onder het spoor bouwt ProRail in opdracht van de provincie Zuid-Holland een fiets- en voetgangerstunnel die het station makkelijk bereikbaar maakt en zorgt voor betere fietsverbindingen in Waddinxveen. De bouw van het station is onderdeel van de plannen waarmee de provincie Zuid-Holland, ProRail, NS en de gemeenten Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Gouda de spoorlijn Alphen aan den Rijn – Gouda willen verbeteren. Reizigers kunnen in het voorjaar van 2018 opstappen op het nieuwe station.

http://www.survio.com/survey/d/muurschildering

RSS